Трима български национали ще се борят на репешажите във втория

...
Трима български национали ще се борят на репешажите във втория
Коментари Харесай

Трима наши на репешаж на европейското по свободна борба

Трима български национали ще се борят на репешажите във втория ден на Европейското състезание по свободна битка, което стартира през днешния ден в Будапеща с тотална доминация на Азербайджан. Страната класира всичките си петима състезатели на борби за медали, като двама от тях изтеглиха и българите в потока за бронзови медали.

Микяй Наим стигна до репешажите на 57 кг, откакто победилият го по-рано Алиабас Рзазаде (Азербайджан) завоюва по безапелационен метод полуфиналната си битка. Българският национал, подложен под номер 2 в категорията в Европа, стартира непосредствено от четвъртфиналите и загуби с 6:9 против международния първенец до 23 години, макар че на почивката битката бе равна 2:2. След това Рзазаде надделя с 10:0 за 75 секунди третия в ранглистата Бека Буяшвили (Грузия), с цел да стигне до заключителен дуел против поставения под номер 1 Владимир Егоров (Република Северна Македония).

Наим ще се бори на следващия ден на репешаж против Леван Вартанов (Испания), а спечелилият ще срещне Буяшвили в битка за бронзов орден.

Рамазан Рамазанов стигна до репешажите на 70 кг след една победа и една загуба. Той стартира шампионата с 14:4 против Даниел Хоманич (Словакия), само че отстъпи с 2:12 на Зураби Якобишвили (Грузия) на четвъртфиналите. В следствие грузинецът пребори Зирадин Байрамов (Азербайджан) с 4:3 и изтегли българския национал на репешаж, в който той ще се изправи против Марк Дийче (Швейцария). Съперник за бронза на един от двамата ще бъде Байрамов.

Мирослав Киров също е на репешаж, следвайки потока на победилия го в квалификациите Ашраф Аширов (Азербайджан). Първият противник на българина ще бъде Арман Авагян (Армения), а спечелилият сред двамата ще се изправи в пряк мач за европейски бронз против Владимир Гамкрелидзе (Грузия).

Владимир Дубов загуби шанса си да се бори за орден при 65-килограмовите, откакто отстъпи с 1:2 на Максим Сакултан (Молдова), който позволи проваляне на полуфиналите. Молдовецът поведе с 2:0 на Хаджи Алиев (Азербайджан), само че трикратният международен и троент европейски отличник обърна резултата до крайното 12:2.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР