Трикратният световен шампион Т1 се раздели с досегашния си треньор,

...
Трикратният световен шампион Т1 се раздели с досегашния си треньор,
Коментари Харесай

Треньорска смяна преди Световното

Трикратният международен първенец Т1 се раздели с досегашния си треньор, директно преди началото на тазгодишния шампионат на планетата по League of Legends. Краят на взаимоотношенията сред вицешампиона в LCK и Чой “Plot ” Сьон-Хюн разгласи изпълнителният шеф на южнокорейския отбор Джо Марш.

Той написа: „ След дълго обсъждане и диалози, извършени с играчите и екипа, взех сложното решение да освободя “Plot ” от позицията му на старши треньор. Той ще бъде общоприет управител на Т1 в нашата стратегия, обвързана с League of Legends. Благодарен съм за всичко, той съумя да донесе светлина в тъмното за тима лято на 2021-ва и в този момент отборът нямаше да е там, където е, без него. Това решение не е проекция на нещо, което той е направил, или не е направил, а е плод на интензивни вътрешни диалози в организацията “.

Временно функционалността на старши треньор на Т1 ще извършва някогашният състезател на отбора и дълготраен чиновник в тима “Bengi ”, който, дружно с “Faker ” беше част от състава при всяка от купите на Т1 от Световни шампионати: 2013, 2015 и 2016. За него това е първи случай, в който ще води първия отбор на Т1 като старши треньор, а досегашният треньор на Т1 Rookies “Sky ” влиза в екипа му. Именно “Bengi ” и “Sky ” ще са натоварени с виновната задача да приготвят “Faker ”, “Gumayusi ” и останалите за 4-та купа от Световното състезание.

— T1 LoL (@T1LoL)
фотография: gettyimages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР