Три възрастни кралски пингвина са били снабдени с лещи за

...
Три възрастни кралски пингвина са били снабдени с лещи за
Коментари Харесай

Възрастни пингвини получиха първите в света лещи по поръчка при успешна операция на катаракта

Три възрастни кралски пингвина са били снабдени с лещи за очи по поръчка по време на интервенция за премахване на катаракта в това, което се счита за първата в света процедура за възстановяване на зрението им, съгласно зоологическа градина в Сингапур, съобщи.

В изказване ветеринарите от Mandai Wildlife Group показаха, че птиците са измежду шестимата възрастни пингвини, които са претърпели интервенция на катаракта преди два месеца и от този момент са се възстановили изцяло.

Те включват три кралски пингвина на възраст 20 и повече години и три пингвина Хумболт, на възраст от 7 до 13 години, които живеят в парка за птици Jurong в Сингапур.

 

Катарактата, която води до помътняване на очите, което пречи на зрението, е постоянно срещано положение, обвързвано с възрастта, както при хората, по този начин и при животните.

" Забелязахме, че очите им са помътнели и се движат по този начин, като че ли им е мъчно да виждат нещата пред себе си ", сподели ветеринарният доктор Елън Расиди, обяснявайки решението за премахване на катарактата.

На кралските пингвини бяха сложени импланти на вътреочни лещи, направени по поръчка, сподели Гладис Бу, ветеринарен офталмолог, взела участие в интервенциите, които съгласно нея са " крайъгълен камък във ветеринарната медицина "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР