Три седмици след местните избори в Русия опозицията организира масов

...
Три седмици след местните избори в Русия опозицията организира масов
Коментари Харесай

Масов протест на опозицията в Москва

Три седмици след локалните избори в Русия опозицията провежда всеобщ митинг в Москва. До конфликти и арести не се стигна. Митингът беше позволен от управляващите. Основното искане на протестиращите беше освобождението на арестуваните по време на демонстрациите през лятото.


" Допуснете ги ", скандираха през лятото протестиращите против отхвърли на Избирателната комисия да записва самостоятелни претенденти за локалния избор. Днес апелът на стачкуващите беше сменен с " Освободете ги ".

Някои от арестуваните при демонстрациите през юли и август бяха наказани на 4 години затвор за присъединяване в вълнения, други са разследвани за принуждение против служители на реда.

Присъдите провокираха нова вълна от неодобрение. В отбрана на арестуваните се оповестиха публични персони, артисти, режисьори, публицисти и депутати от Думата. Последва освождаването на някои от задържаните.
Алексей Навални, опозиционен водач: В Русия политически пандизчии има от 2003-та година. Но в този момент сме очевидци на огромно публично придвижване. Сигурен съм, че след този митинг ще има още освободени.
Според уредниците протестиращите през днешния ден са били над 24 хиляди, съгласно полицията – към 20 хиляди. Толкова беше и оптималният позволен брой участници. На локалните избори партията на Путин загуби мандати, само че съумя да резервира болшинството си в Народното събрание на Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР