Три жени са диагностицирани с ХИВ, след като са се

...
Три жени са диагностицирани с ХИВ, след като са се
Коментари Харесай

Три жени се заразиха с ХИВ след разкрасителни процедури

Три дами са диагностицирани с ХИВ, откакто са се подложили на процедури за разкрасяване, наречени „ вампирско лице “, в нелицензиран медицински спа център в щата Ню Мексико, се оповестява в отчет на американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите от предходната седмица, представен от АП.

Това е първият документиран случай на заразяване с вируса в Съединени американски щати посредством козметични услуги, при които се употребяват игли.

В новия отчет федералните здравни чиновници показват, че при следствието от 2018 година до 2023 година на центъра VIP Spa, намиращ се в Албъкърки, е открито, че там явно е употребявано наново съоръжение за еднократна приложимост, като клиенти са инфектирани с ХИВ.

Здравните чиновници са разкрили в козметичната клиника съоръжение, съдържащо кръв, на кухненския плот, неетикетирани епруветки и инжекции в хладилника дружно с храна и неопаковани спринцовки, които не са били изхвърлени по подобаващ метод. В отчета на здравните управляващи се споделя, че в спа центъра не е открит парен стерилизатор, прочут като автоклав, който е нужен за разчистване на оборудването, което се употребява наново.

Според Американската академия по дерматология „ вампирските “ процедури за лице - публично известни като микронидлинг на разположение с богата на тромбоцити плазма, са козметични операции, предопределени за подмладяване на кожата, придаване на по-младежки тип и понижаване на белезите от акне и бръчките, отбелязва АП.

Микронидлинг съставлява инжекционно въвеждане на козметични артикули във вътрешността в дермалните пластове.

При процедурата, откакто се вземе кръв от клиента, машина разделя кръвта на тромбоцити и плазма. След това плазмата се инжектира в лицето на клиента посредством стерилни игли за еднократна или многократна приложимост.

През последните години „ вампирските “ процедури за лице получиха известност, защото известни персони като Ким Кардашиян оповестиха, че са се подложили на тях.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР