Tри европейски държави са вечни фаворити за купуване на ваканционен

...
Tри европейски държави са вечни фаворити за купуване на ваканционен
Коментари Харесай

3-те европейски страни, които са най-предпочитани за покупка на втори дом

Tри европейски страни са " безконечни любимци " за пазаруване на ваканционен дом. Това счита Кейт Еверет-Алън, сътрудник във компанията за недвижими парцели Knight Frank. Франция, Италия и Испания имат политическа непоклатимост, положително ръководство и достъп до ипотечния пазар, фактори, които помогнаха на тези страни да станат известни измежду задграничните купувачи, съгласно специалиста.

И има за какво. Франция е най-посещаваната страна в света съгласно Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, а Прованс и Алпите са известни места за вложение за купувачи от Северна Европа, съгласно компанията.

След пандемията районът на Алпите е известен, поради опцията за живот навън. Курортът Courchevel 1850 държи с най-високи цени за парцели от най-голям клас през второто тримесечие на 2023 година от 27 250 евро на квадратен метър, до момента в който курортът Morzine е с най-ниските цени от 9 700 евро на квадратен метър, съгласно изследването на Knight Frank

Страната предизвиква хората да купуват новопостроени жилища в страната посредством тласък, който възвръща общоприетата данъчна ставка (известна като TVA) от 20%, в случай че дават парцела чартърен за интервал от 14 седмици в годината. Наемът на сходни парцели не е по никакъв начин дребен. За новопостроен апартамент с две спални и две бани в град Мерибел-ле-Алю да вземем за пример, покрай ски лифтове, на уеб страницата на Knight Frank цената за наем в към 605 000 $.
 Най-скъпите жилища в София - до 10 000 евро на квадратен метър
Най-скъпите жилища в София - до 10 000 евро на квадратен метър (СПИСЪК)

Кои са най-недостъпните квартали в столицата?

Италия

Тук един от най-предпочитаните райони е Тоскана, къде се намират градове като Флоренция, Сиена и Лука. Къща с шест кревати на езерото Комо се продава на уеб страницата на Knight Frank за към 2,3 милиона $.

Най-южният район Пулия не остава по-назад. Селски къща с четири спални и две бани в Пулия с басейн е разгласен от Nest Seekers за към 497 000 $.

Италия стана известна за богати задгранични купувачи, поради политиката за налози, която беше въведена през 2017 година, позволяваща на хората да заплащат закрепена такса от 100 000 евро годишно за приходи, направени в чужбина, без значение от размера на този приход.
 Сривът в бранша на комерсиалните парцели в Швеция може да донесе банков провал
Европейската страна, в която сривът в бранша на комерсиалните парцели, може да донесе банков провал

След банковия провал през 90-те години в Швеция, страната се възвръща години наред

Испания

Испания е известна като място за покупка на ваканционен дом измежду французите, британците и германците. Предпочитаните Балеарски острови и южният град Марбея са измежду първи в листата им, съгласно данните на Knight Frank.

Испания евентуално ще бъде още по-популярен за задгранични купувачи поради новата цифрова номадска виза, въведена тази година, която разрешава на хора отвън Европейския съюз да живеят и работят в Испания до пет години.

Луксозните парцели в Мадрид костват към 8 000 или 9 000 евро на квадратен метър, а в Париж към 19 000 или 20 000 евро на квадратен метър по данни на организацията. Но цените на недвижимите парцели в Мадрид се чака да се покачат с към 5% през 2024 година, съгласно прогнозата на Knight Frank, което го прави най-бързо развиващият се град в региона на недвижимите парцели в Европа. Цените на първокласните парцели в Париж може да се повишат с 2%, а в Лондон цените ще останат каквито са.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР