Три дни след парламентарните избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Три дни след парламентарните избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов 3 дни след вота : Ще говорим само с партиите, които са готови за правителство

Три дни след парламентарните избори, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде публично изказване, само че с условности. Той съобщи, че най-важното сега е да има постоянно държавно управление и акцентира, че е ГЕРБ няма разграничителни линии и ще предложения на диалози всички партии. Най-доброто за България е коалиция сред огромните, само че ще приказваме единствено с тези, които желаят и имат желание за постоянно държавно управление, отсъди Борисов.  

Той стартира изказването си с уточнението, че приказва единствено от почитание към публицистите. " Правя го от почитание към вас, тъй като от през вчерашния ден пред централата, оня ден и в Банкя ме чакат, а в дома ми живеят деца, не е социална постройка. Правя го с ясното схващане, че нямаме публични резултати. Вчера ЦИК съобщи, че са 100 % преброени протоколите, само че се явиха още 11 секции. С това движение в случай че се появяват нови секции...Не мога да схвана по какъв начин при 100 % протоколи, се явяват някъде от чужбина ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Изборите минаха, благодаря на всички, които ни поддържаха, повишихме резултата за втори следващ път. Победихме и поотделно, и дружно нашите съществени съперници. Затова в деня на изборите, въпреки някои да ме упрекнаха в изменничество, че приказвам меко, вместо нападателно, да съм понижил процентите на ГЕРБ, сподели Борисов.

Считам, че съм бил откровен и в този момент съм още по-искрен. Целта на едни избори е да се излъчи кабинет. Един път бива, повторно бива. Трети път дамаджана за вода не трябва, споделя народът. А в този момент е пети път,припомни за  поредицата от избори той. Единственото, което би трябвало да излъчи това Народно събрание е постоянно държавно управление, каквато и да е цената, в противоположен случай - нови избори. Това значи риск за демокрацията. Хората ще кажат - по този начин до безспир. Не, има спечелили и победени.

Губил съм избори и знам какъв брой е тежко, показа Борисов. Затова първите дни заобикалям да приказвам. Радвам се, че Да БГ подвигнаха резултата, приветствам и " Възраждане ", ето и Слави се завърна в Народното събрание. Едни регистрират своите победи, другите загубите, заключи метафизичен Борисов.

По време на акции се чертаят разграничителни линии, след изборите на всички места. В демократичния свят, в случай че на една партия не стигнат 121, се вършат обединения. Говоря за демократичния свят, не за тоталитарния, посочи Борисов. Нашите естествени сътрудници са партиите, които са в зоната на тези, които поддържат Украйна, които поддържат влизането ни в Шенген, тези, които поддържат процеса, който ние оставихме с малко незавършен, тъй като ни изтече мандатът. Сега можем умерено да създадем това. Ние ще поканим всички, това е решение на ИК, на партията ни, на Съюз на демократичните сили, ще поканим безусловно всички партии, които народът е изпратил в Народното събрание, даде обещание някогашният министър председател.

Най-стабилното ръководство е коалиция сред огромните партии, това съм го споделил преди изборите, напомни Борисов.  

Разбирам да се показали грандомания, да сме надували балони, да сме подреждали маси, да сме разливали шампанско, удари по съперниците си от ПП-ДБ Борисов. И конкретизира: за политики ще приказваме единствено с партиите, които решат да приказват за постоянно държавно управление. Обръщаме се към най-голямата, тъй като би било най-стабилното, евроатлантическо и най-добре за хората. Но ще поканим всички партии, и според кои желаят държавно управление и промени, които да спрат инфлацията, посочи той.

Иван Костов загуби баса за 5-те %, вметна Борисов.

Всеки, който си прави тънки сметки да хейти, до момента в който вадим каруцата от калта, обричат общините на крах, съобщи Борисов. Той отсече, че ГЕРБ при всички случаи ще направи държавно управление.

Но да не си вършат тънки сметки, тъй като могат да изгубят и локалните избори, предизвести Борисов. Ако желае и Радев да взе участие, в случай че смята, че има министри, които могат, одобрявам и това. След мен Радев е най-дълго е управлявал, протегна ръка към президента Борисов.

Слагам на масата и това, нямам разграничителни линии с никого. Дори с " Възраждане " ще приказваме доста съществено, никой да не ги подценява. Моята цел е да се сплотяваме в името на страната. Нека изгубят партиите, да завоюва народа. На дебелоглав няма да се одобри нито бюджет, нито промени, без държавно управление, увери водачът на  ГЕРБ.

При държавно управление ще се одобряват всички промени, увери Борисов.   

Всяка дума вповече е неверна, отвърна Борисов на въпрос за изказването на Политическа партия, че няма да поддържат кабинет с мандата на ГЕРБ, което направи нощес Асен Василев.



  

  

   

    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР