Тревожен сигнал от дамската тоалетна е вдигнал накрак прокуратурата от

...
Тревожен сигнал от дамската тоалетна е вдигнал накрак прокуратурата от
Коментари Харесай

Как тревожен сигнал от дамската тоалетна на прокуратурата роди три светкавични разпита

" Тревожен сигнал от дамската тоалетна " е вдигнал накрак прокуратурата от следгешевата ера, провела три светкавични поредни разпита на един и същи човек, потвърждаващи въпросния сигнал.

Разпитваният е небезизвестният Стефчо Банков - бивш шеф на дирекция " Вътрешна сигурност "  на Министерство на вътрешните работи и тогавашен прокурорски асистент, а сигналът, по който е давал пояснения, уличава някогашния му шеф Иван Гешев и неговия екип в поръчкови медийни изявления против жители като Делян Пеевски, Бойко Борисов, също като тях преживелия катарзис и.ф. обвинител номер едно през днешния ден Борислав Сарафов, сегашния МВР министър Калин Стоянов, пригласил се да е подобен и в служебния кабинет, против до неотдавна раздаващата " корпулентни " заеми Българска банка за развиване, собственика на " Инса ойл " Георги Самуилов и други

Поводът за разпитите на Банков са, твърди се, " изхвърлени в един панер в дамската тоалетна на прокуратурата на 4-ия етаж " в Съдебната палата (където е и кабинетът на основния прокурор, б.р. на Клуб Z) материали, излъчени след това " от ръка на ръка ". Така се озовали в ръцете на създателя на сиганала, кръстил се " Тихомир Владимиров ", който твърди от 1 л. ед. ч., че знае какво е ставало в прокуратурата, очевидно намеквайки, че е работел там.

Той е заведен на датата 30 юни 2023 година - тези смутни дни, в които след искане на Борисов и Пеевски Висш съдебен съвет в профил Иван Гешев като основен прокурор и уточни като краткотраен подобен досегашната му дясна ръка Сарафов. Гешев опита да отвърне с ударна работа против " Барселонагейт " и връзките на Сарафов с Петьо Петров-Еврото. Сигналът е пратен до градската прокурорка Илиана Кирилова (същата, която призна, че е в близки връзки с Еврото и отхвърли в началото чуване в парламентарната комисия за Нотариуса).

Съдържанието на разпитите на Банков на база " тревожния сигнал "  на неустановения " Владимиров "  бе оповестено през днешния ден от Антикорупционния фонд като част от поредицата " СГП-Лийкс ", в тази ситуация - под номер 7.

" Сигналът е цялостен с информация от кухнята на някогашния основен прокурор и по него прокуратурата се задейства стремително с формиране на досъдебно произвеждане и разпити още на идващия работен ден - явен знак за координирано деяние, което не е нормалната прокурорска процедура ", разяснява Николай Стайков от екипа на АКФ.
А сега по създание:
След като разбираме от " Владимиров ", че някой е ровил в кошчетата за боклуци в дамската прокурорска тоалетна, след това е предавал откритите там материали на ръка, с цел да стигнат до него и да подаде сигнал на 30 юни, още на идващия работен ден, 3 юли, стартира серия разпити на едно от упоменатите лица - Банков. (След издание на фотосите пред ресторанта " Осемте джуджета "  на Борислав Сарафов и Еврото в края на май 2023 година, точно Стефчо Банков беше посочен от Сарафов като действен началник на " незаконното частно външно наблюдаване " на Гешев, направило заснемането).

В три поредни сгъстени времево разпита Банков посочва Габриела Ненкова, Марчела Панталеева и Веселин Иванов като лицата, обслужвали " шефа " (Гешев), като пишели и поръчвали публикации в уеб сайтове като " Пик ", " Афера ", " Марица ", " Трафик нюз ", " публицисти като Кристиан Шкварек " (вероятно се имат поради тези уеб сайтове и фейсбук групи, които се ръководят от компания, записана в началото от неговата другарка Виктория Вировска на техния адрес, която съгласно следствие на " Капитал " има контракт с ГЕРБ, бел. АКФ).

В Клуб Z с - меко казано - изненада открихме и себе си в листата с поръчковите медии. Първо се изненадахме, след това се посмяхме, само че за това настрана - по-долу.

Самият Банков постоянно изпълнявал поръчки, твърди, само че от думите му излиза, че също толкоз постоянно не е бил склонен и " скатавал ". Твърди също по този начин, че е бил подложен на напън от гореописаните лица и със свидетелските си показания се страхувал за живота и здравето си. В доказателство - при третия разпит споделя за получена в пощата си опасност с почерк, който подозрително приличал на този на Марчела Панталеева.
" По спортен екип "
Един от най-вълнуващите епизоди е за това по какъв начин бил принуден да откри " кошаревски очевидец " за Борисовия  " Барселонагейт " (припомняме, че откакто се сменя политическата обстановка и бива притиснат от Бойко Рашков да се махне от Министерство на вътрешните работи, Банков по това време бива " подслонен " от Гешев в прокуратурата, бел. ред на Клуб Z).

Доблестният досегашен началник на " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи - най-страшната работа, която би трябвало да чисти системата от " неприятните ", започнал да лъже, че очевидецът не му подвига телефона, че ще пътува отвън София и други, влязъл в един миг и в болница. Но всеки ден от екипа на Гешев го притискали с въпроса намерил ли е индивида. Дори бил вдигнат от болничното легло от въпросната Ненкова една вечер за среща на входа на ВМА, където лежал. Накрая Банков не издържал и  " по спортен екип " отишъл в прокуратурата да рапортува на Илиана Кирилова какви неправилни неща го карали да прави.

За Калин Стоянов пък Банков трябвало да разпечата сигнал, че се е настанил със фамилията си нелегално в секретна квартира на ГДБОП и за корупция, обвързвана с контрабанда на опиати в Бургаско.

Според незнайния адресант на сигнала " Владимиров " " поискано е да се приготвят сигнали и против " Дилян Пеевски " (запазен е истинският правопис), " които да са свързани с членове на Висш съдебен съвет и корупция. " (Интерено е по какъв начин създателят с такива дълбоки знания в системата на прокуратурата не знае по какъв начин се написа името на глобения за корупция от Съединени американски щати и Англия съпредседател на Движение за права и свободи - емблематична фигура в българската политика, бизнес и правосъдна власт, б.р.).

Трябвало да се провежда и митинг в отбрана на Гешев с ликовете на " виновниците ", разпечатани на формат А3.

Видимо, нито акция против Пеевски е имало, нито митинг, нито " очевидци " за изнасяни пари с чували в Турция по " Барселонагейт ". Или както отбелязва АКФ:

" Явно времето не стига за реализиране на всички тези планове, в случай че се има вяра на изложеното. "
А в този момент, за " ролята " на Клуб Z:
Клуб Z се споменава два пъти - един път в " сигнала " от дамската тоалетна на " Владимиров " и един път в показанията на Банков.

Подателят написа следното (правописът отново е запазен):

" От публицист работещ в " клуб Z " ми е известно, че неотложно след публикациите в Афера за Сарафов и Висш съдебен съвет още на 26 април Пантелеева посредством сътрудник на журналиста промотира публикация касаеща Министерство на стопанската система и в частност Никола Стоянов. "

А потвърждаващият едно към едно всичко написано " от тоалетната " Банков, свидетелства:

" Също по този начин на 26.04.2023 година, Пантелеева посредством уеб страницата Клуб Z промотира публикация касаеща Министерство на стопанската система, в частност Никола Стоянов, като си припомням за случая, тъй като бях получил от Габриела материали или текст, с цел да напиша нещо като сигнал и да го предам на Габриела. "

Както е известно на нашите читатели, ние постоянно " безрезервно " сме отразявали работата на държавното обвиняване. Изобщо, дори не сме я отразявали, а напряко сме пускали текстове, подадени ни оттова. 

Лице " Тихомир Владимиров " в никакъв случай не е разговаряло с публицист от Клуб Z. Лицето Марчела Пантелеева - също, камо ли да " промотира " нещо посредством нашата медия, което изначално е невероятно.

Водени от журналистическо любознание, въпреки всичко взехме решение да проверим какви материали сме разгласили на 26 април 2023 година, че по този начин да са развълнували сигналоподателя с материалите от нужника и свидетеля Банков. Няма нито един текст, обвързван с някогашния министър, министерството, ББР и други сдружения под шапката на ведомството. Същото сподели инспекцията ни и за идващите няколко дни (да не би ние да сме в неточност, не двамата припокриващи се свидетели). Какво общо имат Сарафов с някогашния министър - за нас остава тайнственост.

Публикували сме обаче в тези дни поредност от материали, свързани с опита за скрита приватизация на Пловдивския панаир с присъединяване на общинските съветници на ГЕРБ в Пловдив и Варна и развоя на събитията, актуални към оня миг. Ако тези обстоятелства се броят...

Публикуваме сигнала от тоалетната и свидетелствата на Стефчо Банков:



Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР