Треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе планира разговори за подновяване

...
Треньорът на РБ Лайпциг Марко Розе планира разговори за подновяване
Коментари Харесай

Марко Розе ще преговаря с Лайпциг за нов договор след края на сезона

Треньорът на Република България Лайпциг Марко Розе възнамерява диалози за възобновяване на контракта с управлението на клуба след края на сезона, написа ДПА.

Роденият в Лайпциг експерт, който е отпред на отбора от септември 2022 година и има контракт до 2025 година, държи да резервира състава и за идващия сезон.

" Когато приказваме за контракти, за мен е значимо да знам какви упоритости имаме, къде желаеме да стигнем и по какъв начин наподобява тимът. Ще продаваме ли играчи или ще запазим тима? " Розе сподели пред Sky TV.

Треньорът желае да избегне ново разтърсване, откакто Лайпциг загуби основни играчи като Кристофър Нкунку, Доминик Собослай и Йошко Гвардиол предишното лято и Емил Форсберг през януари.

Лайпциг е на път да се раздели и с испанския полузащитник Дани Олмо след края на сезона, а също по този начин не е ясно дали могат да удължат наема на Шави Симонс след лятото от Пари Сен Жермен.

" Дали ще запазим Симонс ще бъде доста значим фактор за мен. Това не е напълно в наши ръце. Би било значимо да се класираме за Шампионската лига и тогава просто чакам от шефовете да водят диалози по подобен метод, че да можем да имаме момчето тук за още година или може би две ", сподели Розе. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР