Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов даде брифинг на базата на

...
Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов даде брифинг на базата на
Коментари Харесай

Бащата на правилния футбол: Имах готов план за всички клубове, в които отивах

Треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов даде брифинг въз основата на клуба „ Аднан Сювари “ в Урла. Той разкри, че е поел тима с проект по какъв начин да го развие, като в последна сметка съумя да го изведе до промоция в Суперлигата.

„ Хората споделят, че тази лига е доста сложна, даже по-трудна от Суперлигата, успяхме да спечелим промоция. Ще продължим да работим интензивно.

Мъри показа, че тимът е приключил добре сезона и приносът за класирането в елита на Турция е на всички, изключително на футболистите. Винаги съм желал моите играчи да бъдат сполучливи и да се развиват. Винаги съм се опитвал да слагам задачата за триумф по-високо. Колкото по-високо поставяш летвата, толкоз повече играчите се усъвършенстват и толкоз по-лесно идва триумфът.

Ако си зададете по-ниска цел, не може да постигнете това, което в реалност желаете. Това беше доста значимо за мен и аз обичам да надвивам. Футболистите имат качествата и започнаха да схващат моята философия. Започнахме да реализираме положителни резултати и всеки ден да ставаме по-добри. Ако футболистите се усъвършенстват и като резултат реализираме триумф, тогава и аз ще бъда по-добър “.

Опитният експерт подсети и че когато е поел Гьозтепе, стадионът е бил на половина празен. „ Определено трябваше да върнем почитателите на стадиона и да играем пред цялостен потенциал. Променихме малко футболния си жанр. Искахме да играем по-атакуващо и по-агресивно. Работихме върху това с играчите. Те схванаха доста добре какво желаеме. Изиграхме последните 10 мача пред цялостен стадион “.

Стоилов благодари и на почитателите за поддръжката. „ Има и сложни дни във футбола, само че имам вяра, че те постоянно ще са с нас. Ако знаеш какво да правиш във футбола и имаш проект, по-лесно постигаш триумф. Когато дойдох към този момент имах подготвен проект в мозъка си какво би трябвало да се направи. Имах подготвен проект и в клубовете, в които работих преди и работих по него, с цел да пристигна триумфът “.

Наставникът съобщи, че обича да печели, а равенството за него в никакъв случай не е добър резултат, като е съумял да внуши това и на тима. „ Равенството в никакъв случай не е било добър резултат за мен. Предадох това на моите играчи и те към този момент имат това, което желая от тях. Ние се обединихме, подкрепихме ги, а с това започнаха да идват и резултатите. Най-важното за мен, като треньор, е да накарам играчите си да стават по-добри всеки ден. Ако те се развиват, аз ще бъда добър треньор, в случай че не го вършат – няма да съм “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР