Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно

...
Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно
Коментари Харесай

Въпреки протести, задръствания и транспортен хаос ПП/ДБ/СС не се отказват от реорганизацията на „Патриарха“ и „Витоша“

Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно място общински съветници, областен кмет и жители, които да обсъдят наболялата тематика за реорганизацията на придвижването в центъра. 

По време на комисията „ Синя София “ внесоха за разглеждане в Общинския съвет в София, решение за възобновяване остарялата организация на придвижване и паркиране в региона на бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “ в София. Искането ще бъде импортирано за разгледане на 16 май. Междувременно се води спор какъв брой коства реорганизацията От „ Спаси София “ споделят, че цената е 480 000 лева, а Българска социалистическа партия настояват, че сумата минава 1 милион лв..

ГЕРБ обявиха, че измененията в придвижването се вършат на мрачно, без разискване и по време на празници и по този начин са били подведени жителите. „ Този розов гнет, тъй като това е систематична политика на ПП-ДБ-СС да малтретират хората, които живеят в центъра, тъй като те имат фиксация в това да трансфорат центъра в зона за тротинетки и прайдове “, съобщи Иван Сотиров от „ Синя София “. Той се разгласи против слагането на колчета и посъветва общинарите да ги връзват „ на село “.

„ Вие показвате по какъв начин се управялава напук. Къде е в този момент Борис Бонев, ходеше като чорбаджия да гледа по какъв начин се маха маркировката. Аз съм срещу планът да се случва на мрачно и да се споделя,че се прави единствено кърпеж “, изясни Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС. 

От Секретен сътрудник увериха, че нямало транспортен апокалипсис, всеки ден се следял трафика в региона, нямало тапи с изключение на по време на  протести. Съветникът Андрей Зографски изясни, че се осъществят планове, планувани от преди 10 години и че са съобразени със закона.

„ Яд вие е, че нещо за 15 години, ние го направихме за 15 дни. Няма по транспарантен план, хиляди хора са се присъединили. Нищо не се управялава на мрачно “, съобщи той.

Иван Таков от Българска социалистическа партия: „ Настройват се жителите едни против други. Преди 2 седмици на комисия по превоз, искахме документи от зам.-кмета и разгласи, че с изключение на преасфалтиране на „ Патриарха “ друго не се прави. Без каквато и да е информационна тактика, в празничните дни свършиха това, което бяха решили “, съобщи ръководителят на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

На разискването участва и кметът на столичния регион Трайчо Трайков, който изрази позиция, че придвижването би трябвало да се върне в остарелия тип и да се мисли за опция.

„ Проектът се осъществя без разискване и компесанторни ограничения за хората, които са без конкуренция. Не виждам какво наложи това да се случи по този метод – със скриване на инфо, предлагам на администрацията на СОС и апелирам господин Павлов да върнат предходното състояние, до момента в който не бъдат признати компесаторните ограничения “, изясни той.

„ Не желая да съм кмет на дупка и хората да живеят там “, добави той.

Трайков изясни, че имало опция за обезщетителни ограничения посредством паркиране от двете страни на бул. " Витоша ", към Националния стадион, където в този момент има заплатен паркинг, въвеждане на Червена зона към бул. " Патриарх Евтимий ", където живущите в района да могат да стопират колите си.

Иван Таков настоя за 2-3 седмици гратисен интервал, до момента в който се получват документите и замерванията в региона. Той изясни, че няма по какъв начин комисията да задължи кметът Терзиев да върне остарялото придвижване, само че изрази вяра най-малко да се вслуша в изявленията.

„ Не можем да намерим решение и до момента в който не получим документи и не се откри баланс, да се върне остарялото придвижване. Ако не – всичко си е за сметка на Секретен сътрудник и на кмета Терзиев “, съобщи на край Таков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР