Традиционното злато или футуристичният Биткойн - между тези два горещи

...
Традиционното злато или футуристичният Биткойн - между тези два горещи
Коментари Харесай

Злато или Биткойн: Дилемата на Южна Америка

Традиционното злато или футуристичният Биткойн - сред тези два " горещи " актива избират вложителите по целия свят през последните месеци, като обичайно погледът е ориентиран към Уолстрийт. Далеч на юг от Съединени американски щати, обаче, ползата е също толкоз огромен - а приказваме за латиноамериканските пазари, на които нерядко виждаме нетрадиционни похвати. С всички опасности, вървящи с тях.

Още преди халвинга на Биткойн комерсиалният управител на перуанската капиталова банка Renta 4 SAB Хайме Арисио разяснява пред America Economia, че съгласно изследвания измежду огромни институционални вложители, те са подготвени да сложат до 5% от капитала си в крипто.
 Халвингът на Биткойн към този момент е реалност: Стабилен ли е криптопазарът?
Халвингът на Биткойн към този момент е реалност: Стабилен ли е криптопазарът?

Очакването на доста специалисти е цената на най-популярната криптовалута да тръгне нагоре

Той дефинира тази инвестиция като " умерено спекулативна " с дълготраен небосвод на растяща стойност, а не като инструмент за краткосрочно търгуване.

Рисков актив на рискови пазари

В Южна Америка, където доста от страните са се " опарвали " от отпечатване на пари и хиперинфлация, несъмнено се намират и много вложители, които желаят да понижат експозицията си към фиатни пари (т.е. такива, които не са обезпечени с физически актив). За тях крипто изключително след американското позволение на борсово търгуваните фондове се трансформира във опция, разяснява Денизе Чинели от платформата CryptoMarket.

" Криптовалутите са ликвидни активи, които могат да се купуват и продават на световните пазари 24 часа дневно ", добавя той.
 $1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят
$1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят

Историята на Тим Дрейпър, който влага в незнайна започваща компания

В района скоро се чака да се появят и крипто-базирани дебитни и кредитни карти, които ще разрешат на редовите консуматори да употребяват цифрова валута на ежедневна база.

По думите на Арисио, обаче, Биткойн към момента не има способността на " златото, $ или еврото да защищава капитала и спестяванията от инфлацията " и е " сантиментално " да се счита, че банковата система може да се размени с нещо друго: " Не виждам по какъв начин ще стане. Истинските хора икономисват в банка ".

Тъй като обичайните финансови институции са мощно контролирани, банкерът не счита и че те елементарно ще изоставят правилата си на работа в интерес на софтуерните нововъведения от криптовалутите. С едно огромно и значимо изключение - блокчейнът.

Според Арисио подлежащият единствено на допълнение (но не и на търкане и редакция) масив от транзакции и сега би могъл да бъде потребен на банките. Така за по-добра проследимост и сигурност, те работят по т.нар " токенизация на дистрибуционната верига ".

А златото?

Инвестиционният анализатор Марис Диас от BeFX разяснява пред изданието, че неустойчивостта на Биткойн въпреки всичко остава проблем както за спестяващите, по този начин и за консервативните вложители. На този декор, златото е актив леговище - само че не трябва да се гледа на него като на директен път към благосъстоянието.

Действително, скъпоценният метал обичайно се котира най-добре във времена на рецесии и неустановеност. Когато, обаче, стопанската система е в положително здраве, този вид активи губят част от своя сексапил.
 Докога цените на златото ще продължат да се повишават?
Докога цените на златото ще продължат да се повишават?

Причините за " златната тресчица " са фактори като инфлацията, очакване на понижения на лихвените проценти и доста други

Въпреки това, отбелязва финансовият консултант в Patrimore Серхио Трисио, " страните сигурно купуват злато, до момента в който не може да се каже сигурно, че купуват Биткойн ". Според него това са два инструмента, при които има доста фактори оттатък облагата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР