Той ще представи своята програма “Душата знае включваща 22 от

...
Той ще представи своята програма “Душата знае включваща 22 от
Коментари Харесай

Монах от светогорския манастир в Атон и виртуозен пианист с концерт във Варна

Той ще показа своята стратегия “Душата знае ” включваща 22 от най-красивите творби на класическата музика от Бах през Моцарт до Мориконе, съобщава  varnautre.bg.

Виртуозният пианист и духовник от Светогорския манастир в Атон започва европейското си турне от България с два концерта в София в “Национален замък на културата ” на 12 март и на 16 март във Варна във “Фестивален и конгресен център ”.

Той ще показа своята стратегия “Душата знае ” включваща 22 от най-красивите творби на класическата музика от Бах през Моцарт до Мориконе. Неговите осъществявания пред аудитория наподобяват просто вълшебен, даже божествени, тъй като той дава на хората чистата си душа посредством музиката. Уникалният гений на пианиста - духовник към този момент му донесоха милиони почитатели и гледания във видеоканала му в YouTube, само че да го слушате онлайн е неповторимо преживяване, което се случва един път в живота.

„ Музиката е неразделна част от живота ни. А хубавата музика може да ни въодушеви към най-хубавото, към възвишени мисли и каузи. Много хора не виждат живота си без музика и даже може да се каже, че музиката им оказва помощ да живеят. Особено класическата музика преди всичко, която носи голям заряд от позитивни страсти. Слушайки шедьоврите на Бах, Моцарт, Бетовен като че ли се издигаме над света на смъртните ”, споделя духовник Авел и добавя: „ Има творби, които са по-сложни за схващане, а има и такива, които са налични за всеки. Кой не знае " Турския марш " на Моцарт или " На Елиза " на Бетовен? Това е красива музика, налична за всеки. Има и прелестна неокласическа музика, сантиментална музика, написана за разнообразни филми, трансформирали се в шедьоври на международната музикална просвета. Слушайки тези творби, мозъкът ни се прочиства, мислите ни стават по-ясни, ние просто ставаме по-добри. "

Монах Авел е роден в Санкт Петербург, където получава главното си обучение в музикалното учебно заведение, а по-късно учи в Държавната консерватория " Римски-Корсаков " в родния си град. След образованието си той взема решение да стане духовник в атонския манастир Дохиар в Света Гора Атон, където стартира монашеството си, като прави най-простите и най-трудни физически работи. През 2018 година той се реалокира в известния манастир Валаам, най-важното място на съветската нематериалност, където остава отдаден на представянето на хубостта на Божия Свят посредством музика. Билетите за концерта " Душата знае ", посредством който Монах Авел ще ви придвижи във възвишения свят на музиката, са към този момент в продажба в мрежата на Eventim.bg и Купибилет.бг и на билетните каси на НДК и ФКЦ.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР