Товарният трафик през Суецкия канал е намалял с две трети

...
Товарният трафик през Суецкия канал е намалял с две трети
Коментари Харесай

The Times: Трафикът през Суецкия канал до април се е сринал с две трети след кризата в Червено море

Товарният трафик през Суецкия канал е намалял с две трети през последната година до април заради отклоняването на трафика след офанзивите на йеменските бунтовници хуси в Червено море. Това заяви вестник английският  The Times, базирайки се на Службата за национална статистика (ONS) на Обединеното кралство.

Товарният трафик по друга значима корабна артерия, протока Баб ел Мандеб, е намалял с 59%. Пренасочването на комерсиалните кораби от редица корабни компании, в това число Maersk и Hapag-Lloyd, по дългия маршрут - плюс 20 дни - към нос Добра вяра докара до повишен разход на гориво, увеличени застрахователни разноски заради покачвания риск от офанзива и нараснали цени за контейнерни транспорти. Въпреки това през последната година броят на корабите, употребяващи този маршрут, се е нараснал с 57%.

Средната цена за транспорт на резервоар се увеличи до 2719 $ през април от 1390 $ при започване на октомври, макар че това е спад от скорошния връх от близо 4000 $ през януари, съгласно консултантската верига за доставки Drewry. Както съобщи ръководителят на Суецкия канал, Осама Рабия, последните събития в Червено море демонстрираха, че няма идеална опция на Суецкия канал; превозването на артикули, заобикаляйки африканския континент, коства на фирмите доста повече.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР