Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в

...
Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Обществото повече не може да търпи това състояние,...

Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в ефира на радио " Фокус “.

 

" Не би трябвало да се прави разлика сред всеобщия спорт и професионалния спорт. Ако ние създадем едни положителни условия, които да са удобни за децата ни, може да се стигне до едно развиване от едното към другото ", изясни той.

 

" Държавата мисли за това децата по какъв начин да спортуват. За тези, чийто родители нямат възможнсти, има стратегии, в които те могат да упражняват гратис. Обмисляме спомагателни разновидности с Министерството на образованието стратегия за изкуства и спорт на стойност 190 милиона лв.. Работи се по този въпрос. Искам да изпратя обръщение към родителите да ангажират децата към спорта детето да опитва да опита дали ще му хареса, дали ще му се отдава в наши дни има доста разнообразни неща които ги разсейват телефо ни игри соц мрежи ", добави министърът.

 

Той направи и оценка за спортните уреди за всеобщ спорт и изрази вяра, че ММС ще може да се сработи с общините в страната.

" Тук основната роля е в общините. Надявам се, че новоизбраните кметове ще имат ентусиазъма, с който да допринесат за развиването на спорта. Всяка една община би трябвало да се погрижи да за хората да спортуват аз съм оптимист нови площадки за стрийт фитнес стратегия за съфинансиране. Бяхме доста упреквани за нея 50% от страна на бенифициента и 50% от министерството на спорта. Постъпленията бяха за към 20 милиона лв. при 10 милионаа запас за 2023 година. Като осъществяване на държавна политика на спорта, зашото за 2 лв., 1 лев го заплаща министерството на спорта ", каза Илиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР