Това управление си живее в собствен свят, в собствената приказка...

...
Това управление си живее в собствен свят, в собствената приказка...
Коментари Харесай

ГЕРБ видя в проверката на Балкански поток вълшебна приказка, но не знае точно коя

Това ръководство си живее в личен свят, в личната приказка... единствено не знам коя е приказката - за Снежанка, за Пепеляшка или за Червената шапчица. Такава е оценката на ГЕРБ на заключенията на междуведомствената група, работила по оценка на " Балкански поток ", показана метафорично от зам.-председателя на партията Томислав Дончев.

Според него държавното управление Петков не е изневерило на стила си и приключи своето ръководство, както е почнало - в изострен спор и разминаване с действителността. Драматично е обаче, че " има решения, стъпки и пропуснати благоприятни условия, които не могат да бъдат преодолени като вреда години ", съобщи Дончев.

Преди него енергийният министър на ГЕРБ Теменужка Петкова изцяло отхвърли заключенията от отчета, отричайки да има каквото и да е било нарушаване на екологичното законодателство. Освен това, изясни още Петкова, заключенията за нарушавания на трудовото законодателство не са от този вид пълномощия, защото нито държавното управление, нито " Булгартрансгаз " нямат отношение към трудовото законодателство.

Междуведомствени групи не могат да изземват функционалностите на институциите и да се месят в работата им. Такава група не може да се произнесе по законодателната база в страната, настоя Петкова и изясни, че държавното управление с тази инспекция за следващ път погазва институциите, законите и правовата страна.

Тя увери, че " Балкански поток " е построен изцяло в сходство с енергийната тактика на България и след решение на Народното събрание, както и изцяло в сходство с европейското и националното законодателство.

" Ние в никакъв случай не сме подписвали неизгодни за България контракти и покупко-продажби ", отсече Теменужка Петкова.

По въпроса за финансирането на плана, Петкова сподели решение на КЕВР от 21.12.2018 година, в което се дефинирало при какви условия и при какви доходи би трябвало да се осъществя от " Булгартрансгаз " плана, с цел да бъде преференциален. Тези условия се съблюдават и страната ни печели от " Балкански поток ", увери Теменужка Петкова.

Тя е уверена обаче, че нито институциите, нито обществото ще не помнят какво е предизвикало това държавно управление на страната, а и на енергетиката.

Те са нездравословни за България и през днешния ден е един добър ден за българската народна власт, защото те си отидоха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР