Това са проектите на Община Асеновград от Концепцията за интегрирани

...
Това са проектите на Община Асеновград от Концепцията за интегрирани
Коментари Харесай

Запознайте се с обектите от Концепцията за развитие на Община Асеновград – II част

Това са плановете на Община Асеновград от Концепцията за интегрирани териториални вложения /КИТИ/:

  1. Ремонт и възобновяване на градски плувен басейн . Градският плувен басейн в Асеновград е с олимпийски размери и се зарежда с минерална вода . Разположен е на повърхност от 7000 кв. м. Посещава се сезонно от поданици и посетители на общината . В обекта се организират тренировките на доста деца от спортни клубове . Басейнът и прилежащите му площи се нуждаят от изцяло възобновяване. Проектната концепция има за цел главен ремонт на градския плувен басейн и прилежащите му пространства. Прогнозната стойност на инвестицията е 1 500 000 лева .
  2. Изграждане на закрит плувен басейн . На територията на община Асеновград няма работещ закрит плувен басейн . В същото време, ползата към плувните спортове става все по-голям. Това е повода деца, родители, треньори и самостоятелни спортуващи да са принудени да пътуват до Пловдив, и до други близки градове през зимните месеци, с цел да упражняват плуване. Проектната концепция има за цел създаване на закрит плувен басейн, отговарящ на всички модерни условия. Предвижда се басейнът да бъде построен в непосредствена непосредственост до Спортна зала „ Асеновец “. Прогнозната стойност за построяването му е в размер на 3 000 000 лева .
  3. Ремонт на закрит гребен канал до Спортна зала „ Асеновец “. Най-големият в България закрит басейн за тренировки по кану-каяк е в Асеновград. Той е с размери 15 м на 12 м.В него могат да упражняват 18 състезатели по едно и също време – 6 на каяк и 12 на кану. Тази методика се употребява от водещите в този спорт страни и разрешава насърчаване на физическата мощ и рационализиране на техническите умения на спортистите. Закритият басейн дава опция за пълноценни тренировки през зимните месеци , което е от изключителна значимост за състезателите . Съоръжението е издигнато през 1981 година и се нуждае от ремонт. Необходимо е да бъдат изпълнени ограничения за енергийна успеваемост и други ремонтни действия. В Спортен клуб по кану-каяк „ Асеновец “ упражняват над 120 спортисти . Клубът е водещ в България с голям брой награди от държавни и интернационалните шампионати. Предвид спецификата на обекта, реализацията на плановата концепция е от огромно значение за развиването на кану-каяка на районно и национално равнище. Прогнозната стойност за ремонта на това оборудване е 300 000 лева .

Община Асеновград ще кандидатства за финансиране по плановете в КИТИ.

С обектите от Концепцията за интегрирани териториални вложения /КИТИ/ на Община Асеновград – част I – може да се запознаете –

Община Асеновград удължава периода за регистрация на домашни кучета

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР