>Това публикува на профила си в социалната мрежа кметът на

...
>Това публикува на профила си в социалната мрежа кметът на
Коментари Харесай

Кметът тества бул. Левски и заяви: 4 минути от ул. Девня до стадион Спартак, благодаря Ви за търпението!

>
Това разгласява на профила си в обществената мрежа кметът на Варна Иван Портних откакто тества новият бул. " Левски ", видя кореспондент на Varna24.bg

Видеото провокира лавина от положителни мнения с похвали към градоначалника:

" Браво, кмете! Страхотен бул., не е имало такова нещо във Варна -браво на първенците! ", " Това е най значимото нещо направено за Варна през последните 30 години. Поздравления! ", " Радвам на новата облага за града! Чакането си заслужаваше ", са единствено част от стотиците мнения под споделеното видео. 

Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов инспектираха в четвъртък строителните работи по бул. " Васил Левски “ - най-големият инфраструктурен план в града. Движението на моторни транспортни средства по булеварда е пуснато при краткотрайна организация.

" Ние го вършим за варненци и гостите. Знам какво виждах преди година и половина. Просто желаех да видя тази " елипса “, има 4 м денивелация. Ако е било елементарно - щяха да го построят и комунистите. Искахме да облекчим трафика, вие сами ще го усетите “, сподели министър председателят Борисов.

За построяването на новото трасе от ул. " Подвис “ до ул. " Девня “ държавното управление отпусна 80,5 млн. лева До момента са построени пътни възли с кръгови кръстовища на две равнища при секване трасето на бул. " В.Левски “ с бул. " Владислав Варненчик “, " Сливница “ и " Цар Освободител “, както и велотрасета по локалните платна на булеварда. В обсега на новата част са изпълнени и две местни обслужващи платна, 12 рампи за вливане и отливане в и от булеварда, 4 надлеза за пешеходци. Втората част на бул. " Левски “ – от ул. " Подвис “ до бул. " Осми крайморски полк “ е ремонтирана по план с финансиране по Оперативна програма “Регионално развитие”, на стойност 6.5 млн. лева След завършването на булеварда в морската столица резултатът ще бъде облекчение на придвижването в града, понижаване на тапите, извеждане на трафика отвън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите.

Министър-председателят акцентира, че интензивно се работи и по други инфраструктурни обекти във Варна. " Видях и стадион " Спартак “ - стадионът се прави. Предложили сме вторият мост на Аспарухово - публично-частно партньорство “, заяви още министър председателят Бойко Борисов във Варна.

По мотив построяването на автомагистрала " Хемус “ министър-председателят Борисов разяснява, че се чака до 2024 година тя да бъде подготвена. " Знаете, че незабавно като излязохме в съпротива Законът за предварителното отчуждаване го махнаха, с цел да не може да се строи. С години се чака. Поне 2 години сме изгубили на Автомагистрала " Хемус “. Чак в този момент завършват отчужденията на Търговище. Това преднамерено го направиха, аз съм уверен “, сподели министър председателят Борисов. Той добави още, че с построяването на Автомагистрала " Хемус “ ще подтиква стопанската система в тази част на страната и даде образец с реализирането на инфраструктурните планове в Южна България – автомагистралите " Тракия “ и " Марица “. " Ще видите какъв брой друго ще е за хората. " Тракия “ и " Марица “ развиха доста южната част, в този момент няма от кое място да намерят служащи. Искаме да си гледаме работата и да сме по-смирени, съобщи още министър председателят Борисов във Варна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР