Това показва ново изследване, което поставя под въпрос популярните предположения,

...
Това показва ново изследване, което поставя под въпрос популярните предположения,
Коментари Харесай

Глобалното затопляне: Дори кактусите вече не издържат на жегата

Това демонстрира ново проучване, което слага под въпрос известните догатки, че тези пустинни растения ще процъфтяват, когато по-топло.

До 2070 година до 90 % от типовете кактуси могат да бъдат застрашени от изгубване заради изменение на климата, загуба на местообитания и други стресови аргументи, показват учените в публикация, оповестена в списание Nature Plants.

Близо 1500 типа кактуси, които са се популяризирали из американския континент, живеят в разнороден климат, от пустини в низините до високите Анди, от извънредно сухи екосистеми до влажни тропически гори.

За да ревизират дали за кактусите ще е от изгода по-топъл свят с повече засушавания, учени, водени от Мичиел Пилет от Университета на Аризона, изследваха данни от повече от 400 типа и тестваха модели, показващи по какъв начин биха могли да оцелеят в средата на века и по-късно при разнообразни сюжети.

Резултатите демонстрират " по-песимистично бъдеще ", сочи проучването. Основната опасност за кактусите сега е разширението на селското стопанство, с заличаване на почвата, загуба...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР