Това патешко магре е толкова вкусно, че с него може

...
Това патешко магре е толкова вкусно, че с него може
Коментари Харесай

Патешко магре с карамелизирани круши и стафиди

Това патешко магре е толкоз вкусно, че с него може да впечатлите даже свекърва си, а свекървите, както е известно на пострадалите, не се впечатляват от нищичко

Необходими Продукти

● пачи гърди - 2 бр. с кожа
● круши - 2 бр.
● захар - 100 г
● мащерка
● стафиди
● бренди
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Днешният обяд беше огромно предизвикателство за мен. Отново ядене, което не бях правила, само че останах без мирис и тон, когато го пробвах. Разнообразието на аромати и усети безусловно експлоадира в устата ми. Заслужаваше си всяка секунда в кухнята! Ето по какъв начин съумях.

Взех двете филета, резнах кожата на каре, като внимавах да не нараня месото, натърках ги с мащерка, сол и черен пипер и ги прибрах за към час в хладилника. Извадих ги и ги сложих с кожата надолу в леден тиган с дебело дъно (незалепващ) на котлона и тогава го включих на 4.

Оставих го постепенно да се загрява, с цел да стартира последователно да се отделя мазнината, а не да се запечата вътре в кожата. Пекох до зачервяване на кожичката, което лиши не повече от 6-7 минути. Тъй като пусна доста лой, от време на време я изсипвах от тигана и я резервирах. Чух, че с картофи се получавало нещо божествено.

След като ми се запече кожата, обърнах за 2-3 минути от другата страна. Преди да стартира да обработвам филетата, включих фурната на 200 градуса и сложих тавичка вътре, с цел да е загрята. След като изпекох филетата и от другата страна, ги сложих в горещата тавичка за още 6-7 минути. Дебнете го, че бързо може да го пресушите.

Нарязах 2 круши, почистих ги и отделих в една чинийка. Сложих към 100 г захар в тигана да се карамелизира, когато захарта беше подготвена прибавих няколко капки вода, оставих да се редуцира и сложих крушите и малко стафиди, като хубаво раздрусвах тигана, с цел да ги залее сосчето отвред. Добавих малко бренди и фламбирах. Извадих крушите, прибавих малко сол и черен пипер в соса.

Филетата бяха към този момент подготвени, оставих ги да починат за десетина минути и на дъска с изострен нож ги нарязах под диагонал. Не е по рецепта, само че счетох, че ще се получи още по-добър усет и сложих нарязаните части от филето в соса. Само потопих да се глазират и незабавно извадих. Наредих в чинийките, подредих и част от крушите, разхвърлях тук - там стафидки и залях със соса. Уникална вкусотия.. Не се замисляйте да пробвате!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР