Това е третият коронавирус, с който се сблъсква човечеството и

...
Това е третият коронавирус, с който се сблъсква човечеството и
Коментари Харесай

Главният санитарен инспектор: Намираме се в началото на сериозен епидемичен подем

Това е третият ковид, с който се сблъсква човечеството и на база на претърпяното в Китай, ненапълно към този момент и в Европа, може да се твърди, че ние сме при започване на сериозен епидемиологичен напредък. Това сподели Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев по време на конференция на Националния действен щаб в зала " Изток " на Народното събрание.
Вълната, която можем да чакаме, би следвало да е в дълготрайност на два месеца и половина, добави той. " Пак споделям, имаме си работа с много чужд сътрудник, не всичко е изяснено от позиция на това, кой е естественият контейнер, какъв е точният механизъм на предаване и кои мерки как въздействат на епидемиологичния развой ", уточни той.
Д-р Кунчев показа, че специалистите се надяват с смяна на времето, сходно на другите респираторни вируси доста да се ограничи разпространяването на COVID-19. Надяваме се това да се случи и с този, само че нямаме гаранции, означи доктор Кунчев.
Пикът ще зависи от това какви ограничения взимаме. В света имаме няколко модела на държание. Резултатът от тези ограничения е много друг, разяснява той. Примери в това отношение са страни като Италия и Испания.
Същевременно във Виетнам, който е доста покрай Китай, много интензивно съумяха да лимитират разпространяването. По думите му това е резултат освен на ограничения, само че и на мисленето на обществото и на неговия нрав като цяло. Кунчев бе безапелационен, че по-голяма част от ограниченията са в ръцете на обособения човек, в неговото схващане да съблюдава напътствията. " Това ще е основно за това каква ще е заболеваемостта ", означи Кунчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР