Това е негово право, избор, който на мен ми се

...
Това е негово право, избор, който на мен ми се
Коментари Харесай

Мицотакис: Посещението в Атина на Еди Рама е ненужно

" Това е негово право, избор, който на мен ми се коства много непотребен, по тази причина споделих, че e непотребен избор ", уточни гръцкият министър председател.

Рама се чака да дойде в Атина в неделя, с цел да приказва на събиране на поддръжници и членове на неговата партия. Датата на визитата бележи първата годишнина от ареста на Фреди Белери, етнически грък, който бе определен за кмет на албанската община Химара, само че не можа да встъпи в служба, защото влезе в пандиза. Белери беше наказан през март от албански съд на две години затвор за пазаруване на гласове. Отношенията сред Атина и Тирана се обтегнаха точно поради ареста на Фреди Белери. Сега той е претендент на партията на Мицотакис " Нова народна власт " за европейските избори през юни.

В изявлението Мицотакис акцентира, че албанският министър председател не идва в Атина като посетител на държавното управление, а идва да приказва пред сънародниците си.

" Ние няма да забраним събирането, няма и да го улесним ", сподели той, като добави, че вкарването в пандиза на Белери е европейски, а не двустранен въпрос.

Гръцкото външно министерство осведоми канцеларията на албанския министър председател, че би било за предпочитане визитата Рама да се реализира след изборите за Европейски парламент на 9 юни.

Опозиционните партии бяха по-категорични в осъждането на визитата на Рама, отбелязва " Катимерини ".

Най-голямата опозиционна мощ - СИРИЗА, го дефинира като " провокативно деяние, което акцентира неналичието на съответна политика за Западните Балкани на държавното управление на Мицотакис ".

Говорителят по интернационалните въпроси на партия ПАСОК Димитрис Манзос от своя страна сподели, че решението на Рама да направи послание в предизборна конюнктура е " провокативно деяние с явен символизъм и ясни послания както за случая с определения кмет на Химара и включването му в листата на " Нова народна власт ", по този начин и за гръцко-албанските връзки като цяло ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР