Това, че президентът Ердоган оттегли своите 40 военни от ученията

...
Това, че президентът Ердоган оттегли своите 40 военни от ученията
Коментари Харесай

”Международният лидер” Борисов си каза тежката дума за света, Европа и Балканите, въпросите го обслужиха

Това, че президентът Ердоган отдръпна своите 40 военни от ученията в Норвегия е знак, който слагам от много време. Европа и Турция нямат никакви допирни точки, Европа желае да спре всевъзможни договаряния със южната ни съседка, само че въпреки това това е страната с най-голямата войска на континента. Така стартира лекцията си ”България, Балканите, Европа и светът ” в УНСС министър председателят Бойко Борисов.
Тук политиците и дипломатите би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът и договарянията са най-хубавото средство, уточни още той.

Най-правилно е да държим миграционният напън отвън Европейският съюз, по тази причина и считам, че съглашението с Турция за мигрантите е най-правилно. Европейски Съюз би трябвало да се загради извън с всички благоприятни условия, които имаме ние. Нашата граница е обезпечена, пристигнаха европейски граничари, вложиха се 160 млн. евро за най-новата техника. Въпросът е решен и в случай че мигранти желаят да влизат в страната ни, ще би трябвало да идват на контролно-пропусквателните пунктове, изясни Борисов.

Европа би трябвало да си организира диалога. Турция би трябвало да е сътрудник на Европа. Много е елементарно да се изказваш против Ердоган през днешния ден. Длъжни сме да не се подаваме на страсти, а да търсим прагматично решение, сподели Бойко Борисов.

И към този момент идваме на Балканите. Трябва ли Европа да обърне внимание на Балканите или не? До преди една година тази тематика на дневен ред не стоеше. Но в този момент имаме Брекзит. Балканите може да заместят излизащата Англия. Богата природа, хубави хора, добави министър - ръководителят.

През идващите шест месеца България може да е мотор на всичко, което ни касае нас, разяснява Борисов и съобщи, че в границите на година – година и половина тематиката за балканите ще стои на дневен ред. " Ако Балканите не влязат в Европейски Съюз, това ще е по-голям риск за Европа, безапелационен бе министър председателят.

След изнесената лекция Борисов съобщи на студентите, че може да му задават въпроси към този момент напълно умерено и подсети, че от опит като учител знае, че за 20 – 25 минути ползата на младите стопира. Зададоха се няколко въпроса, множеството за Шенген, еврозоната и бг-председателството, които обслужиха премиера след " академичната " му лекция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР