Тоталното пропадане на здравеопазването вече не може да се скрие.

...
Тоталното пропадане на здравеопазването вече не може да се скрие.
Коментари Харесай

Narod.bg пита: Има ли здравният министър Христо Хинков личен комисионер?

Тоталното проваляне на опазването на здравето към този момент не може да се скрие. В аптеките липсват значими медикаменти, тъй като фармацевтичната мафия ги изнася зад граница за петорона облага, сигнализира пред Narod.bg източник от министерството на Христо Хинков.

 Христо Хинков дължи отговори за фармацевтичната мафия в Министерството на здравеопазването

Последният процес на корупционната драма пристигна през вчерашния ден, когато някогашният здравен министър проф. Асена Сербезова се закани, че ще съди актуалният министър проф. Христо Хинков.

Причината – преди няколко дни назначението на ПП-ДБ сподели по адрес на Сербезова, че „..тя явно взе участие в тази игра с реекспорта “.

Дали това е по този начин, или крадецът вика „ Дръжте крадеца “?

„ Ще го осъждам “, закани се Сербезова пред БНР, като посочи, че „ спекулациите следва да се потвърдят в съда, защото той хвърля директни обвинявания “.

„ Аргументи и персонални нападки са разнообразни неща “, добави тя. По думите ѝ Хинков употребява „ полулъжи, полуистини и внушения “.

Реклама

„ Всичко се наблюдава и за всичко има документи “, настоя Асена Сербезова. „ Няма формула на Сербезова, няма формула на Хинков. Има една-единна формула в закона, както е заложена от законодателите “, съобщи тя за следващ път.

Според вътрешният източник от Министерството на здравеопазването, обаче, Христо Хинков би трябвало да бъде разследван детайлно по отношение на пробутването на избрани компании – снабдители на медикаменти, за които не е загадка, че носят облага по-висока от търговията с опиати.

 Аркади Шарков обича дискретните срещи в скъпи заведения за хранене

В Министерство на здравеопазването се приказва, че тук на помощ идва неговият консултант Аркади Шарков, представящ се като здравен икономист. Бялата якичка е наследник на ръководителя на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.

Твърди се, че Аркади е персоналният посредник на министъра – бил свръзката на Христо Хинков с бизнеса, което е работа на прокуратурата и КПКОНПИ за проверяват и открият.

Неслучайно по-рано през днешния ден от партията на адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян – „ Ние идваме “, непосредствено желаеха оставката на Аркади Шарков.

От „ Ние идваме “ призоваваме министър Хинков да освободи Аркади Шарков и да потърси виновни хора, които да се заемат с проблемите на здравната система с вярата, че ще могат да поддържат и по-висока политическа хигиена “, цитира Българска телеграфна агенция.

Очаквайте нови разкрития за Христо Хинков и неговата „ работа “ като министър на опазването на здравето единствено в Narod.bg

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР