Топ 20 на токсичните неща, които използваме всеки ден, изброяват

...
Топ 20 на токсичните неща, които използваме всеки ден, изброяват
Коментари Харесай

Топ 20 на токсичните неща, които използваме всеки ден

Топ 20 на токсичните неща, които използваме всеки ден, изброяват специалисти. Най-познатите движимости и предмети в дома ни незабелязано и методично повреждат здравето на възрастни и деца. Какви са тези продукти и артикули? Какви токсични субстанции могат да съдържат и какво да създадем, с цел да се предпазим от отрицателните им въздействия? Нека разберем.

Към днешна дата сериозна угриженост провокират химическите съединения, открити в състава на познатите ни артикули. Тези субстанции, както се оказа, са доста по-токсични, в сравнение с изглеждаше.

Как можем да ограничим токсичните резултати върху нашето здраве? Какви незабавни ограничения могат да оказват помощ за минимизиране и унищожаване на отрицателните резултати от токсините в домовете ни?

Ето лист на токсичните сътрудници, които всекидневно повреждат нашето здраве:

Парфюмерия

В парфюмерията участват евентуално рискови съединения. Сред тях са бензалдехид, камфор, етилацетат, бензилацетат, линалол, ацетон, метиленхлорид. Всичко това се съдържа в парфюмите, парфюмираните и тоалетните води, които използваме всекидневно. Посочените токсични сътрудници, попадайки в дихателната система, могат да предизвикат следните мъчителни положения: световъртеж, гадене, унесеност, раздразнение на лигавиците, раздразнение на кожата, бронхиално раздразнение, бъбречна патология, главоболие.

Какви ограничения могат да бъдат подхванати: за жалост, в този случай можете единствено да употребявате по-малко парфюми или даже да се откажете от тях изцяло.

Матраци

Някои матраци имат високи равнища на евентуално нездравословни PBDE (пента бромодифенил етери). Как това може да повлияе на здравето ни? Влиянието на PBDE визира мозъчната тъкан, репродуктивната система и щитовидната жлеза. Между другото, PBDE е неразрешен в Канада и някои американски щати.

Какви ограничения могат да се вземат: когато купувате матрак, обърнете внимание на суровините, от които е изработен.

Перилни препарати

Това за домашни почистващи артикули, за чиято токсичност не приказват единствено мързеливите. Ако прочетете етикета на подобен артикул, там можете да намерите фталати и химически повърхностноактивни субстанции. Това се отразява доста отрицателно на здравето ни.

Стъпки, които би трябвало да предприемете: натурални артикули, като сода бикарбонат, лимонен сок и гореща вода могат да свършат същата работа като гелове, пасти и прахове.

Освежители за въздух

При корист (особено когато става въпрос за непроветрени помещения) такива освежители отделят отрови. В този случай би трябвало да споменем етилена и парадихлоробензена, които бързо се разтварят във въздуха.

 

Какви ограничения могат да се подхващат: най-хубавият вид е систематичното проветряване на пространствата.

Контейнери за храна

Пластмасовите контейнери за храна съдържат фталати, които имат негативен резултат върху ендокринната, репродуктивната и нервната система. Пластмасата има наклонност да се разгражда с времето, което води до рисково освобождение и усвояване на фталати.

Какви ограничения могат да се подхващат: използвайте екологично чисти (стъклени) съдове.

Пластмасови шишета

Повечето бутилки през днешния ден не съдържат рисково вещество, наречено BPA (бисфенол А). Но не всички производители на този резервоар са добросъвестни и загрижени за здравето на потребителя.

Какви ограничения могат да се подхващат: използвайте стъклени съдове.

 

Козметика

Почти всички козметични артикули съдържат необятен набор от токсични съединения.

Какви ограничения могат да се подхващат: Купувайте козметични артикули, които не съдържат синтетични съставни елементи. В този случай е подобаваща козметика с минерални съставки, въз основата на натурални масла и органични артикули.

Антиперспиранти

Днес не можем да си представим живота си без антиперспиранти. Но някои антиперспиранти съдържат химическия детайл алуминий, който може да аргументи рак на гърдата. Въпреки че този факт изисква инспекция.

Какви ограничения могат да се подхващат: налага се върху антиперспирантите, съдържащи алуминий, да има предупредителни знаци, на които има смисъл да се обърне внимание при закупуването на този козметичен артикул.

 

Омекотители за тъкани

Омекотителите за облекла, които се употребяват при прането, работят по подобен метод, че покриват тъканта с незабележим пласт от токсично съединяване (амониева сол). Тази сол може да провокира раздразнение на кожата, респираторна патология, главоболие.

Какви ограничения могат да се подхващат: изключете тези артикули при пране.

 

Незалепващо покритие

Незалепващото покритие сигурно е комфортно за потребление, само че може да съдържа здравословни проблеми. При високи температури политетрафлуоретиленът (или тефлонът) отделя токсично газообразно вещество, което въздейства неподходящо на възпроизводството и предизвиква други здравословни затруднения.

 

Какви ограничения могат да се вземат: използвайте тиган от неръждаема стомана или желязо.

 

Стоки за деца

Забавители на горенето, които се употребяват в артикули за деца (столове, креватчета), могат да отделят отрови. Забавителите на горенето съдържат детайли, като бром и хлор, които въздействат негативно на половите и неврологичните функционалности.

Какви ограничения могат да се подхващат: когато купувате детски устройства, проучете състава на материала, от който са направени. Наличието на забавители на горенето в състава е нежелателно.

Завеси за душ

Фталатният детайл се употребява за омекотяване на текстурата на пластмасовите пердета за душ. Фталатът въздейства негативно върху мозъчната функционалност на децата, което е изпълнено с утежняване на ученето и паметта.

Какви ограничения могат да се подхващат: проучване на химическия състав на този тип артикули.

 

Спрей срещу хлебарки

Това си е чиста отрова. И също по този начин може да навреди на човек. Например, невралгичните патологии могат да прогресират при деца.

 

Какви ограничения могат да се подхващат: вземете превантивни ограничения против разпространяването на инсекти в къщата. Поддържайте непорочност и ред.

 

Лаптопи

В известните марки преносими компютри има отрови, само че е налице и друга опасност – евентуално рисково електромагнитно поле, което се излъчва от монитора и процесора на преносимия компютър. В момента няма научно обосновани доказателства, свързващи преносимите компютри с избрани болести.

Какви ограничения могат да се подхващат: в случай че е допустимо, минимизирайте времето, прекарано пред преносимия компютър.

 

Консервирани храни

Бисфенол А (BPA), намиращ се в консервирани храни, е хормон, който може да аргументи мъжко неплодородие, сърдечни болести и диабет.

Какви ограничения могат да се подхващат: въведете повече естествени и пресни артикули в диетата си.

Царевица и соя

Глифозат (Раундъп) визира имунната отбрана. Растителните артикули, които съдържат глифозат, са генетично модифицирани. Обикновено културите, съдържащи глифозат, са царевица и соя.

 

Какви ограничения могат да се подхващат: пробвайте се да ядете повече органични артикули.

 

Химическо почистване на облекла

За химическо почистване се употребява перхлоретиленов разтворител. Този химикал е позициониран като евентуален канцероген, който визира черния дроб, бъбреците и централната нервна система.

Какви ограничения могат да се подхващат: да се практикува домашно пране и разчистване на облекла, изключително откакто модерните перални машини обезпечават внимателно и нежно пране на нещата.

 

Игрови конзоли

Фталати има в кабелите на електронните устройства и в игровите конзоли – също. Забавителите на горенето се намират в печатни платки, корпуси на устройства. Тези субстанции въздействат неподходящо на мозъчната функционалност.

Какви ограничения могат да се подхващат: не злоупотребявайте с електронни игри.

 

Мобилни телефони

Използването на безжични мобилни устройства докара до увеличение на проблемите с електромагнитното поле и радиочестотното излагане. Влиянието на мобилните телефони се свързва с такива съществени болести, като злокачествени новообразувания, проблеми с имунитета, неврологични и репродуктивни патологии.

Към момента няма точна научна аргументация, свързваща смарт телефоните с тези проблеми, само че тези устройства съдържат олово, живак, арсен и кадмий. Това споделя всичко.

Какви ограничения могат да се подхващат: минимизирайте времето за диалози. По-малко потребление на закрито. Използвайте слушалки с кабел.

Токсична тирада

Използваме „ токсични думи “, без да се замисляме. А това се отразява отрицателно на психическото и физиологичното здраве.

Какви ограничения могат да се подхващат: контролирайте речта си. Опитайте се да употребявате по-малко обидни, „ мръсни “ думи в всекидневието си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР