Том Лий от Fundstrat все още очаква по-нататъшен ръст на

...
Том Лий от Fundstrat все още очаква по-нататъшен ръст на
Коментари Харесай

Топ 3 причини защо фондовия пазар ще продължи да поставя нови рекорди

Том Лий от Fundstrat към момента чака по-нататъшен растеж на фондовия пазар, както загатна в изявление за CNBC в петък.

Лий призна , че след мощния отчет за работните места през февруари на пазара продължава прибирането на облаги. Въпреки това той акцентира три фактора, които демонстрират евентуален растеж:

  • Силно показване на приходите: Лий означи, че приходите за първото тримесечие са надхвърлили упованията със 7%, което допуска евентуално нарастване на приходите на акция за годината с $10 до $15.
  • Очаквано понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас.
  • Липса на високорисково държание измежду вложителите.

Въпреки повишението на корпоративните облаги Лий счита, че оценките остават рационални, изключително при коефициент P/E от 15x, като се изключи акциите на FAANG. Дори в случай че се вземат поради софтуерните акции с мегакапацитет, форуърдният коефициент P/E на S&P 500 от 20.7x е единствено малко по-висок от петгодишната му междинна стойност от 19.0x.

Лий също по този начин означи, че вложителите не демонстрират прекалено рисково държание, което нормално се следи по време на пазарните върхове. Лий не счита, че вложителите са прекомерно нападателни при съществуването на $6 трилиона парични средства, които към момента са настрани, и при равнища на маржин дълг под предходните върхове. Той предизвести да не се употребяват изискванията на свръхпокупка като сигнали за продажба, защото мощните пазари нормално остават постоянни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР