Токсикологичните тестове на 13-годишното момче, което е заподозряно в убийството

...
Токсикологичните тестове на 13-годишното момче, което е заподозряно в убийството
Коментари Харесай

Ученикът, застрелял деветима в Белград, не е бил под влияние на наркотици

Токсикологичните проби на 13-годишното момче, което е обвинено в убийството на осем възпитаници и охранител в учебно заведение в сръбската столица Белград, се оказаха негативни, заяви Ройтерс като се базира на сръбската осведомителна организация Танюг.

Тестът е изработен късно в сряда във Военномедицинска академия в Белград, с цел да се откри дали обвиненият е бил под въздействието на психоактивни субстанции по време на стрелбата, сподели юристът на фамилията му Ирина Борович, представена от Танюг.

в първата всеобща пукотевица в сръбско учебно заведение.

Двама възпитаници от ранените шест деца и един преподавател, се намират в сериозно положение, оповестиха здравните управляващи. Останалите ранени са в устойчиво положение.

Според полицията охранителят и три девойки са простреляни в кулоар. Останалите жертви са простреляни в час по история.

Бащата ще бъде съден за действието

Заподозреният стрелец е под възрастта за наказателна отговорност в Сърбия. Той е настанен в психиатрична институция за оценка на положението, сподели Вучич пред кореспонденти в сряда, като добави, че родителите на обвинения са били задържани.

 Ученикът, стрелял в учебно заведение в Белград, е имал лист с деца, които е желал да убие Ученикът, стрелял в учебно заведение в Белград, е имал лист с деца, които е желал да убие

Ирина Борович, юрист на бащата на стрелеца, сподели пред Ройтерс, че клиентът й ще бъде изправен пред обвинявания в утежняващо застрашаване на публичната сигурност, и ще се яви пред съда в петък.

Затяга се реда за носене на оръжие

Масовите стрелби в Сърбия са необичайност и това беше първата пукотевица в учебно заведение в балканската страна, което накара държавното управление да разгласи по-строги ограничавания върху притежаването на оръжие и да разгласи тридневен народен печал от петък, написа Ройтерс.

Президентът Александър Вучич разгласи в сряда мораториум върху новите разрешителни за оръжие, които не са предопределени за лов, преразглеждане на съществуващите разрешителни, засилено наблюдаване на стрелбищата и на съхраняването на оръжие, които са частно владеене.

В изказване от четвъртък сръбското вътрешно министерство предизвести притежателите да държат оръжията си празни и заключени. Небрежно съхраняваните оръжия ще бъдат иззети, а на притежателите ще бъдат повдигнати обвинявания, споделиха от министерството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР