Титаниева рамка, огромно място за съхранение, USB-C зарядно, но и

...
Титаниева рамка, огромно място за съхранение, USB-C зарядно, но и
Коментари Харесай

Епъл се отказа от сгъваем iPhone, но работи по такъв, който се навива на руло

Титаниева рамка, голямо място за предпазване, USB-C зарядно, само че и повдигане на цената с 200 $. Това са единствено част от измененията в новия iPhone 15, който “Епъл ” ще показа във вторник вечерта на особено събитие в Калифорния. Последният модел на компанията ще би трябвало да се конкурира с новите трендове при смарт телефоните, а точно сгъваемите. Те набират все по-голяма известност измежду младежите, а за момента американската компания не предлага подобен тип телефон. Затова специалисти гадаят какво шефът на “Епъл ” Тим Кук е измислил, с цел да накара лоялните почитатели на iPhone да си купят и новата версия. И дали най-накрая няма да загуби борбата за сърцата на младите консуматори, които харесаха сгъваемите телефони със система “Андроид ”.

Анализатори чакат новият ProMax да е най-скъпият в историята, като за първи път ще коства над 1000 $ даже в най-евтината версия.

Най-голямата смяна е, че компанията ще вкара за първи път USB-C зареждане на своите телефони. Този ход идва по-малко от година, откакто Европейският съюз утвърди законодателство, изискващо смарт телефони, таблети, цифрови фотоапарати, портативни високоговорители и други дребни устройства да поддържат USB-C зареждане до 2024 година Целта е да се намали броят на зарядните и кабелите, с които потребителите би трябвало да се борят, когато купуват ново устройство, и да се разреши на хората да употребяват едни и същи зарядни даже в случай че техниката им е от разнообразни производители. Заедно с новия порт iPhone 15 ще поддържа по-бързи скорости на зареждане до 35W – доста повече от предшественика си, който има 20W. Това значи, че идният смарт телефон може да се зарежда от 0 до 100 % единствено за час, спестявайки скъпо време на потребителите, в случай че бързат. Гергана Паси и Соломон Паси стартират идеята  за общо зарядно първо в “24 часа ” на 29 май 2008 година със публикацията “ЕС, GSM и Съединени американски щати ”. С нея стартира самодейността за стандартизация на всички зарядни устройства за мобилни телефони. Слухове настояват, че цялата гама iPhone 15 ще получи функционалността Dynamic Island – място за предизвестия, вести и разнообразни контроли, която замества прореза в горната част на екрана.

Инструментът започва на по-високия клас модели iPhone 14 Pro предходната година. Новият модел също по този начин ще има по-извити ръбове, за да пасва по-добре в ръката, и титаниев корпус, който ще направи устройството с до 15% по-леко и фино. Размерът на рамката към екрана ще бъде 1,5 милиметра, което е по-малко от досегашните 2,2 милиметра на актуалните айфони.

По-скъпите модели iPhone 15 Pro и 15 Pro Max се чака да получат няколко нови функционалности. Те ще имат перископен обектив, който разрешава оптично нарастване до 10 пъти. Моделите Pro също се чака да получат най-новия чип A17 на “Епъл ” – първия с 3-нанометрова технология, която може да обезпечи по-бърза обработка и по-дълготрайна батерия.

Гърбът на новия телефон да бъде затрупан с матово стъкло, а не с полирано, настояват разнообразни източници. Най-скъпата версия на смарт телефона ще има 2 GB място за предпазване, само че поради нововъведенията цената му ще скочи с до Щатски долар 200. Очаква се също по този начин гамата да се предлага в разнообразни нови цветове, в това число морскосиньо и обновени нюанси на сиво, бяло и сребристо.

Освен телефоните “Епъл ” ще показа и новата си серия умни часовници. Според организация “Блумбърг ” компанията работи върху цялостно възобновяване на своя смартчасовник за идната година, тъй че тазгодишните актуализации ще бъдат относително незначителни. Освен това се чака компанията да покаже идващото си потомство слушалки с нов калъф за зареждане, който ще работи с USB-C кабели.

Тъй като последният модел iPhone ще заеме централно място в събитието, доста анализатори не чакат “Епъл ” да пусне нови компютри и таблети до октомври. Що се отнася до това по кое време iPhone 15 ще се появи на рафтовете в магазините, това би трябвало да се случи до две седмици след събитието във вторник.

Същевременно “Епъл ” към момента не е пуснал сгъваем смарт телефон като своите съперници “Самсунг ” и “Моторола ”, само че софтуерният колос може би работи по телефон, който ще бъде първият по рода си, пишат западни издания. Нов патент разказва устройство, което наподобява на руло с тъничък екран, който се огъва към ос, когато се съхранява.

Навиващият се iPhone ще има предпазен пласт от стъкло върху екрана, с цел да го защищити от драскотини и други вреди, до момента в който се навива и развива. Смартфонът ще има антирефлекс и антистатични пластове. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР