Тирамисуто не можело да стане по-вкусно от оригиналното, а опитахте

...
Тирамисуто не можело да стане по-вкусно от оригиналното, а опитахте
Коментари Харесай

Тирамису с ягоди

Тирамисуто не можело да стане по-вкусно от истинското, а опитахте ли с ягоди, питаме ние

Необходими Продукти

● бишкоти - към 200 г
● сметана - 35.1% - 500 г
● маскарпоне - 250 г
● ягоди - 300 - 350 г пресни
● захар - 2 с.л.
● портокалов сок - 400 мл (пресен)
● пудра захар - 4 с.л.
● ванилова паста - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Ягодите се нарязват на кубчета. Поставят се в купа, прибавя се 2 с.л. захар и портокаловият сок. Разбърква се, до момента в който се разтопи захарта, а по-късно се оставят за към 60 минути да се мариноват ягодите.

В огромна купа се изсипва сметаната, маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Разбива се с миксер на висока скорост, до момента в който удвои размера си и се трансформира в тежка и плътна примес, до компактен сняг. Оставя се в ледник до използването ѝ.

След времето на мариноване на ягодите се разделят на две елементи. Едната част дружно със сиропа се пасират с пасатор, а от другата част кубчетата се отцеждат.

Във форма към 25 /25 см или друга подобаваща се изсипват към 3 с.л. от разрушената сметана по дъното на формата, разпределя се.

Всяка бишкота се потопява в сиропа, и се подреждат върху крема една до друга. Покриват се обилно със сметанов крем и от горната страна се разхвърлят кубчетата ягоди. Следват още веднъж натопени бишкоти и се приключва със сметанов крем. Заглажда се.

Оставяме тирамисуто в ледник най-малко за 4 часа.

Преди поднасяне ягодовото тирамису се декорира със свежи ягоди. По предпочитание деликатно се минават ягодите с разтопен желатин, с цел да имат малко искра.

Инфо: Fatto in casa da Benedetta

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР