Тимът на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана

...
Тимът на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана
Коментари Харесай

България завърши на 10-о място в отборната надпревара на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Тимът на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова приключи на десето място в отборната конкуренция на Световната купа по фехтовка на сабя дами, която се състоя в зала „ Колодрума “ в Пловдив.

В конкуренцията на още 15 тима, българският отбор започва с дуел против представителките на Испания, които обаче се оказаха непреодолимо затруднение и надвиха с безапелационния общ резултат от 45:29. Така българките останаха в битката за систематизиране на местата от 9-о до 16-о.

В първия си дуел в тази фаза Атанасова, Храмова, Илиева и Нейкова се оправиха безпроблемно със съпротивата на тима на Англия с 45:26. След това преодоляха и състава на Полша с общ резултат 45:36, с цел да срещнат представителките на Германия в борба за деветото място.

В последния си двубой българските сабльорки бяха изцяло равностойни на своите съпернички, само че в последна сметка отстъпиха с 39:45 и останаха на десета позиция в крайното класиране.

Победител в отборната конкуренция стана съставът на Украйна, на второ място приключи Испания, а бронзовите оценки бяха извоювани от отбора на Франция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР