Тези предложени подобрения на XRP Ledger (XRPL) представляват значителна стъпка

...
Тези предложени подобрения на XRP Ledger (XRPL) представляват значителна стъпка
Коментари Харесай

XRP Ledger с важни актуализация – какво трябва да знаем

Тези препоръчани усъвършенствания на XRP Ledger (XRPL) съставляват забележителна стъпка напред в подобряването на функционалността и смисъла му в крипто екосистемата.

Дигитална еднаквост (DID)

Тази функционалност, която е покрай финалните стадии на гласоподаване, дава на потребителите опция да управляват своите цифрови самоличности в границите на екосистемата XRPL, като в същото време съхраняват данните за самоличността отвън веригата предвид на неприкосновеността на персоналния живот и сигурността. DID отваря вратата за сериозни случаи на приложимост, като да вземем за пример неведнъж използваеми KYC процеси и децентрализирани тържища с фокус върху регулатнорното сходство, които биха могли да рационализират спазването на нормативните условия и да привлекат институционален банкет.

XChainBridge

В момента XChainBridge чака гласоподаване и има за цел да усъвършенства оперативната съгласуемост на XRPL с други блокчейни, изключително с тези, които са съвместими с Етериум виртуална машина (EVM). Давайки опция за прекачване на активи сред XRPL и самостоятелни странични вериги, XChainBridge улеснява безпроблемния продан на XRP и евентуално други токенизирани активи, повишавайки полезността на XRPL в многоверижна екосистема.

Ценови оракули

Този ъпгрейд, който сега е във фаза на гласоподаване, вкарва лична система за консолидиране на данни отвън веригата, нужни за децентрализирани приложения (dApps), децентрализирани тържища (DEX) и протоколи. Ценовите оракули биха могли да бъдат от забележителна изгода за автоматизираните маркет мейкъри (AMM), като обезпечат нараснала акуратност на ценообразуването и понижат слипиджа, като по този метод подобрят цялостната успеваемост на пазара.

PaychanAndEscrowForTokens

Това предложение, което е в развой на разискване, има за цел да разшири съществуващите функционалности, които до момента бяха лимитирани до XRP, и да включи токените. Осигуряването на платежни канали и ескроу за транзакции с токени би могло да отключи нови решения за мащабируемост и случаи на приложимост като блокиране на токени и нараснала пропускателна дарба на транзакциите, като в допълнение разшири опциите на XRPL.

Динамични NFT-та (dNFTs)

Понастоящем тези dNFT са в стадий на разработка и оферират забележителна смяна спрямо обичайните статични NFT, като включват актуализации на данни в действително време. Тази функционалност би била изключително потребна за приложения като цифрови колекционерски предмети, които би трябвало да отразяват настояща информация, като спортни карти за търговия, които се актуализират със статистиката на играчите, или виртуални игрални предмети, които се развиват въз основа на достиженията и напредъка на играчите. Динамичният темперамент на тези NFT-та разрешава по-ангажиращо и интерактивно потребителско преживяване, като евентуално трансформира метода, по който потребителите възприемат и взаимодействат с цифровите активи.

Плъгини за XRPL

Това предложение, което също е в стадий на подготовка, има за цел да направи създаването на XRPL по-достъпна, като разреши на разработчиците да взаимодействат с транзакциите на езици за програмиране, разнообразни от обичайния за счетоводната книга C++. Чрез отваряне на процеса на създаване за по-разпространени езици, XRPL плъгините биха могли доста да понижат бариерата за нахлуване на разработчиците, улеснявайки по-широко многообразие от приложения и нововъведения. Това би могло да докара до по-динамични и разнородни използва на XRPL, разширение на неговата екосистема и увеличение на полезността му в разнообразни браншове.

Тези усъвършенствания демонстрират уговорката на XRPL към нововъведения и акомодация, като я нареждат като гъвкава и надеждна блокчейн платформа, способна да посрещне разрастващите се потребности на децентрализираната финансова (DeFi) екосистема.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР