ТЕЦ Бобов дол отново спря работа, съобщава БНР. Припомняме, че централата

...
ТЕЦ Бобов дол отново спря работа, съобщава БНР.
Припомняме, че централата
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол пак спря работа

Топлоелектрическа централа " Бобов дол " още веднъж спря работа, оповестява БНР.

Припомняме, че централата

Работещи в сдружението показаха, че от началото на месеца текат усилени планувани поправки. Друга причина за прекъсването на централата са и ниските борсови цени на електрическата енергия.

От началото на март върви ремонт на един от блоковете, който ще продължи четири месеца. Предвижда се и цялостна замяна на комина на една от сероочистващите съоръжения.

Работещи в сдружението означиха, че на площадката и по другите звена, където са ремонтите, работят над 200 души и експерти. Привлечени са и специалисти от АЕЦ " Козлодуй " и централата в Гълъбово.

Преди дни изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " инж. Любомир Спасов съобщи, че се приготвя сериозен ремонт.

На конференция, обвързвана с енергийната сигурност на България, в Брюксел кметът на Дупница Първан Дангов е защитил тезата, че Топлоелектрическа централа " Бобов дол " би трябвало да остане част от енергийната система на страната. Той е показал Дупница като община, която е осъществила обилни вложения във фотоволтаичните системи и е показал, че следва построяването на нова ПАВЕЦ на територията на близкото село Самораново.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " възобновява работа след две денонощия планов ремонт

От тази заран е пуснат единият блок с мощ 150 мегавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР