Терористичната групировка Хамас заяви, че нейна делегация ще замине за

...
Терористичната групировка Хамас заяви, че нейна делегация ще замине за
Коментари Харесай

Делегация на Хамас ще пристигне в Кайро за мирни преговори

Терористичната формация Хамас съобщи, че нейна делегация ще замине за Кайро на 4 май, с цел да възобнови договарянията за преустановяване на огъня във войната в Газа с " положителен дух ", съобщи Агенция Франс Прес.


" Делегацията на " Хамас " ще замине за Кайро на 4 май, с цел да продължи договарянията ", се споделя в изказване на групировката, оповестено на нейния уеб страница.

" Подчертаваме позитивния дух, с който управлението на Хамас се отнесе към предлагането за преустановяване на огъня, което получи неотдавна, и ние отиваме в Кайро в същия дух, с цел да реализираме съглашение. Ние от Хамас и палестинските съпротивителни сили сме решени да реализираме съглашение, което да извърши настояванията на нашия народ за цялостно преустановяване на експанзията, евакуиране на окупационните сили, завръщане на разселените лица, помощ и възобновяване, както и сериозна договорка за замяна ", се споделя в изказването.

Високопоставен чиновник на Хамас съобщи, че един от водачите на групировката, Халил ал-Хайя, ще управлява делегацията.

Посредниците Съединени американски щати, Египет и Катар чакат отговора на Хамас на израелското предложение за прекъсване на сраженията за 40 дни и замяна на заложници за палестински пандизчии, което ръководителят на Хамас Исмаил Хания по-рано съобщи, че групировката преглежда в " позитивен дух "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР