Теодора Табакова е новият началник на кабинета на министъра на

...
Теодора Табакова е новият началник на кабинета на министъра на
Коментари Харесай

Назначиха Теодора Табакова за началник на кабинета на министъра

Теодора Табакова е новият шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето, сочи информация на уеб страницата на Министерство на здравеопазването.

В интервала от 2014 до 2017 година Теодора Табакова работи като юрист в УМБАЛ „ Александровска “.

В Министерството на здравеопазването госпожа Табакова работи като специалист от 2017 година до в този момент. През годините поредно заема длъжностите старши юрист в дирекция „ НРОПЗ “ и в дирекция „ Международни действия “, основен юрист в дирекция „ Правна “ и шеф отдел „ Обществени поръчки “ в дирекция „ СДОП “.

От 2020 до 2021 година е шеф на политическия кабинет на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, а от 2022 година е член на борда на шефовете СБАЛАГ „ Майчин дом “ ЕАД.

Табакова е придобила степен „ магистър “ по „ Право “ в СУ „ Св. Климент Охридски “ през 2013 година, а през 2017 година става „ магистър “ по „ Здравен мениджмънт “ във ВУАРР - Пловдив.

За основен секретар на Министерството пък е назначена юрисконсултът Христина Гавазова, която работи в Министерство на здравеопазването повече от 20 години.

От 2003 година до сегашния миг е заемала длъжности в няколко дирекции на министерството, като най-дълъг интервал от време е била на служба „ Главен юрист “ в Дирекция „ Правна “.

Гавазова има тапия за висше обучение, образователно-квалификационна степен „ Магистър “ по компетентност „ Право “, от 2003 година ; тапия за висше обучение, образователно-квалификационна степен „ Магистър “ по стратегия „ Обществено здраве и здравен мениджмънт “, от 2013 година и тапия за присъдена просветителна и научна степен „ Доктор “ по „ Социална медицина и организация на опазването на здравето и фармацията “, предпазен дисертационен труд на тематика „ Управление на човешките запаси в актуалната болница “, от 2019 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР