Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) спечели историческа първа титла за

...
Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) спечели историческа първа титла за
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев спечели исторически трофей в Световния Супер Ендуро шампионат

Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) завоюва историческа първа купа за България в Световния Супер Ендуро шампионат, откакто Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) анулира последния кръг в Полша поради пандемията от COVID-19.

От ФИМ написаха на формалната си страница: " Заради разрастващата се зараза от ковид и рестрикциите за пътешестване по целия свят, ФИМ, промоутърът ABC Communications и Полската мотоциклетна федерация (ПЗМ) афишират със страдание, че не е допустимо да бъде открита атлернативна дата за последния кръг в Лодз. Това значи, че Световният Супер Ендуро шампионат би трябвало да бъде преустановен прибързано.

" В резултат на всичко това, четвъртият кръг в Будапеща на 1-и февруари ще бъде считан за финален за генералното класиране. Така Били Болт (Великобритания, Хускварна) е международен първенец в клас " Престиж ", а Теодор Кабакчиев (България, КТМ) - в клас " Джуниър ".
" Радваме се да отбележим също по този начин, че полският кръг въпреки всичко ще бъде извършен, само че на 12-и декември. Той ще бъде първи за идващия сезон в Световния Супер Ендуро шампионат ".

Българският ендуро ас Кабакчиев оглави генералното класиране в четвъртия кръг, когато отвя конкуренцията пред многочислена българска аудитория в Будапеща. Той завоюва квалификациите, а по-късно и трите финала по безапелационен метод, което му обезпечи 60 точки и първо място в подреждането.

Кабакчиев стана първенец с актив от 185 точки и единствено две повече от Леон Хенчел (Германия, Хускварна). Трети остана Тай Кулинс (САЩ, ТМ).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР