Теодор Кабакчиев донесе първи подиум за България от Световното първенство

...
Теодор Кабакчиев донесе първи подиум за България от Световното първенство
Коментари Харесай

Теодор Кабакчиев с първи подиум в Световния шампионат по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев донесе първи подиум за България от Световното състезание по Хард ендуро, откакто приключи на второто място в „ Xross Rally “ – втори кръг от международния шампионат, който приключи в Златибор, Сърбия. Пред най-хубавия ни играч приключи само една от звездите в този спорт – Мануел Летенбихлер от Германия с задатък от 10 минути и 3 секунди пред Кабакчиев. След тях се подредиха британците Греъм Джарвис и Били Болт, Уейд Йънг от Южна Африка и Михаел Валкнер от Австрия.

Теодор сподели доста положително каране и през 4-те дни, като приключи на първото място в първия офроуд ден, а по-късно се движеше компактно до спечелилите в обособените специфични стадии.

“Много съм благополучен, доста се веселя за всички хора, които ми оказват помощ, тъй като работих интензивно за този резултат. Карах в действителност чисто тази седмица – имах някои сложни моменти, само че мисля, че всички ги имаха. Опитах се да ги сведа до най-малко. Знаех, че се усещам удобно и се усъвършенствам в тренировките, мислех, че е вероятен подиум и това се случи, тъй че съм доста благополучен! ”, сподели Теодор незабавно след края на конкуренцията.

В класирането след 2 кръга отпред с по 30 точки са Марио Роман от Испания и Греъм Джарвис, Кабакчиев е трети с 27.

Следващият кръг от СШ Хард ендуро е „ Red Bull Erzbergrodeo “ край Айзенерц, Австрия на 16 юни.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР