Темата за новата организация на движение в столицата отново предизвика

...
Темата за новата организация на движение в столицата отново предизвика
Коментари Харесай

Скандалите за движението в центъра на София продължават в СОС

Темата за новата организация на придвижване в столицата още веднъж провокира дълги полемики и разногласия в Столичния общински съвет. Партиите отвън обединението ПП-ДБ-СС още веднъж упорстват за преразглеждане на плана, съобщи Българска национална телевизия.
Управляващите от своя страна демонстрираха документи и повториха тезата си, че всичко е законно.

Споровете и дзискусиите към новите велоалеи не стопират към този момент трета седмица Иван Таков от Българска социалистическа партия прикани кмета Васил Терзиев да отдръпна заместник-кмета по превоза Илиян Павлов, тъй като по думите му осъществената организация на придвижването е противозаконна.

" Вече тролейбусите по " Раковски " вървят с по към 90 секунди забавяне. Да, по " Патриарха " към 30 секунди по-бързо се движат, само че това се случва, без да е пусната третата светлина по " Нансен ". Така че може да кажем, че предстоящият резултат за по-бърз превоз няма да се случи, а тъкмо противоположното. " - разяснява Иван Таков.

Според Българска социалистическа партия смяната е направена принудително. Общинските съветвици припомниха, че Столична дирекция на вътрешните работи излезе с публично мнение, че нищо не е в съгласие с тях.

От ГЕРБ също желаеха оставката на зам.-кмета и припомниха за митингите на жителите, като демонстрираха подписката против плана.

" Ще желаяме да се санира този въпрос, да се прегледат алтерантивите. Ако никой не може да реализира единодушие да се върне остарялата организация, ние не сме срещу. Не желаеме да се отстранен велоалеите, само че имаше задоволително положителни отзиви къде би трябвало да бъдат тези велоалеи, къде да се изградят, с цел да има по-добър баланс. " - сподели Прошко Прошков - общински консултант, ГЕРБ-СДС.

Управляващите акцентираха, че след изработката на новите алеи велосипедният трафик се е нараснал двойно и че за метаморфоза на придвижването мнение на Столична дирекция на вътрешните работи се изисква единствено при поискване, само че не е наложителен.

" Всички планове за организация и контролиране на придвижването се съгласуват с дирекция " Трафик " на Столичната община и " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи. Ето в този момент ще ви покажа и протокола с членовете, може да отидем на точката на " Патриарха " и долу написа " Съгласувано ". “ - разяснява Илиян Павлов - зам.-кмет на София по превоза

Борис Бонев заяви, че съдът към този момент е върнал една от жалбите против плана поради липса на конкретика и аргументиран юридически интерес.

" Само 24 часа откакто беше направена изключителна комисия по превоз, постъпиха над 250 мнения, 230 от които позитивни в интерес на плана. Това е най-обсъжданият план за организация на придвижването в историята на София ", сподели Борис Бонев - общински консултант, ПП-ДБ- " Спаси София ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР