Теленце от рядък морж, спасено в Аляска, след като се скиташе само в момента под 24/7 грижи за гушкане

...
Рядко теле от морж е под 24/7 грижи, след като
Коментари Харесай

Рядко теле от морж е под 24/7 грижи, след като беше намерено да се скита само в Северна Аляска миналата седмица.

Тихоокеанското теле от морж, което се оценява на възраст около месец, пристигна в Alaska SeaLife Center на 1 август, след като беше забелязано на северния склон на Аляска, на около четири мили навътре от морето Бофорт, според Alaska SeaLife Center.

Властите казаха, че районът, където е намерено почти 140-килограмовото теле, е необичаен, тъй като тихоокеанските моржове обикновено се срещат в океана или по западното крайбрежие. Центърът каза, че не е ясно как животното е стигнало толкова навътре в сушата.

Центърът каза, че това е първият му пациент с морж от четири години и само един от 10-те моржове, приети някога в центъра в неговата 25-годишна история, според съобщение за новини.

Моржът получава грижи за гушкане, след като беше открит на необичайно място в Аляска. Моржът се грижи за гушкане, след като беше намерен на необичайно място в Аляска. Alaska SeaLife Center

Малките моржове зависят от грижите на майката през първите две години от живота си и когато този морж е намерен, не е имало възрастен морж, според центъра.

„Беше очевидно, че своенравното теле нямаше да оцелее дълго без намеса“, казаха от центъра.

Телето беше преместено в склад, където пренощува под постоянен надзор, а след това транспортирано със самолет до съоръжението на Alaska SeaLife Center.

Ветеринарният екип беше загрижен за недохранване, дехидратация и замъглено око, казаха от центъра. Кръвната картина потвърди, че е дехидратиран и може да се е борил с инфекция.

Две малки червени панди се родиха в зоологическата градина Whipsnade в Англия на 25 юни. Две малки червени панди се родиха в английския зоопарк Уипснейд на 25 юни. Зоопарк Whipsnade

Заповедите на ветеринарния лекар изискват 24-часови грижи, които включват постоянно гушкане, за да се запази спокойствието на телето и с надеждата, че то ще се развива здравословно, казаха от центъра.

Денонощното гушкане има за цел да подражава на майчината близост, с която телетата са свикнали, казаха от центъра.

Моржът остава под постоянни грижи, докато продължава да се храни добре и остава нащрек, каза центърът в актуализация, публикувана на страницата му във Facebook в събота.

Ашли Р. Уилямс от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР