Телефонните измамниците следят кампаниите в медиите и използват информацията в

...
Телефонните измамниците следят кампаниите в медиите и използват информацията в
Коментари Харесай

Старши инспектор Златка Падинкова обясни какво използват ало измамниците, за да не им секват далаверите

Телефонните измамниците наблюдават акциите в медиите и употребяват информацията в измамите си, с цел да завоюват доверието на хората. Това сподели ст. контрольор н-к Сектор " Измами " в ГДНП Златка Падинкова. Тя добави, че нарушителите употребяват схемите на полицията, за които става дума в превантивните акция. Но това не значи, че акциите би трябвало да стопират, съгласно нея е доста значимо да има предварителна защита.

Телефонната машинация, при която жена даде 400 000 лв. на телефонни измамници, е най-голямата досега за годината, сподели още Падинкова.
Много мъчно се потвърждава виновност, тъй като има характерни взаимоотношения сред нарушителя и жертвата. Схемата е общоприетата - помощ на полицията, като е имало и опасност, изясни още ст. контрольор н-к Сектор " Измами " в ГДНП.
Падинкова означи, че с изключение на възрастни хора, жертви на измамите могат да станат и младежи и деца.
Ало измамниците звънят на случайни номера, не разполагат с предварителна информация. Хората сами споделят всичко, измамата започва на стационарен телефон и по-късно минава на мобилен, сподели още ст. контрольор н-к Сектор " Измами " в ГДНП.
Падинкова беше безапелационна, че в случай че се желаят пари по телефона, без значение кой и по каква причина, става дума за телефонна измама
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР