Технологичният гигант Apple разработва по-тънка версия на iPhone, която може

...
Технологичният гигант Apple разработва по-тънка версия на iPhone, която може
Коментари Харесай

Apple разработва по-тънък iPhone

Технологичният колос Apple създава по-тънка версия на iPhone, която може бъде пусната в продажба до 2025 година, оповестява организация Reuters, като се базира на информация от трима източници в обява на онлайн изданието Information.

Потенциалната по-тънка версия евентуално ще бъде на по-висока цена от iPhone Pro Max на Apple и се чака да бъде пусната с iPhone16 през септември 2025 година

Според информацията, основаната в Купертино, Калифорния компания към момента тества разнообразни дизайни за устройството с кодово име D23, което може да има най-новото потомство процесор на Apple.

Към момента Apple не разясняват тематиката..

Компанията е изправена пред и Samsung в международен мащаб.

Така доставките на смарт телефони на Apple са паднали с към 10% през първото тримесечие на 2024 година на фона на засилващата се конкуренция от страна на производителите на смарт телефони с операционна система Android.

През първите 3 месеца на 2024 година Samsung има максимален пазарен дял на смарт телефони – 20, 8%, следван от Apple със 17,3%, съгласно изследователската компания International Data Corporation.

Агенцията отбелязва, че Apple възнамерява да се откаже от своя по-евтин модел iPhone Plus, а напролет на 2025 година има намерение правоприемник на своя iPhone SE, който също да е в по-ниския ценови клас.

Новината идва дни откакто Apple показа най-новия си iPad Pro с нов чип за калкулации с изкуствен интелект.

Именно поради изоставането в създаването и внедряването на функционалности основани на в средата на януари Apple отстъпи челното място на най-ценна компания в света, а мястото ѝ беше заето от Microsoft. Сега компанията се пробва да навакса в конкуренцията с останалите софтуерни компании във връзка с AI.

Apple към този момент работи по това по какъв начин да усъвършенства идващия си смарт телефон iPhone 16, а една от опциите, която обмисля е въвеждането на изкуствен интелект.

Технологичният колос води договаряния с OpenAI и Гугъл за въвеждане на генеративен изкуствен интелект (ИИ) в идната си операционна система iOS 18. Компанията обаче към момента не е взела дефинитивно решение сред ChatGPT (инструментът на OpenAI) и Gemini (на Google). Не е изключено Apple да се обърне и към друг трети снабдител.

iPhone 16 се чака да бъде пуснат на пазара тази есен. Той ще бъде първият от смарт телефоните на Apple, който ще включва така наречен генеративен изкуствен интелект, което съгласно прогнозите на специалистите ще докара до внезапен растеж на акциите на сдружението.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР