Васил Господинов – прокурор в Районна прокуратура – Русе, изнесе

...
</TD
>Васил Господинов – прокурор в Районна прокуратура – Русе, изнесе
Коментари Харесай

Русенският прокурор Васил Господинов говори за агресията в училище пред СУЕЕ Св.Константин-Кирил Философ

Васил Господинов – прокурор в Районна прокуратура – Русе, изнесе лекция на тематика " Детското принуждение (агресията в училище). Наказателна отговорност на малолетните. Хулигански прояви на малолетни лица и последствия. Възпитателни ограничения за деца при противообществени прояви, способи и места за използването им “ пред възпитаници от X клас на Средно учебно заведение по европейски езици " Св.Константин-Кирил Философ “ в гр.Русе. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

По време на лекцията магистратът срещна учениците с пълномощията на прокурора. Разясни им кои лица са наказателно виновни и по какъв метод се дефинират наказванията, планувани в Наказателен кодекс, във връзка с малолетните причинители на закононарушения. Прокурорът изясни на учениците какво съставлява закононарушението по чл.325 от Наказателен кодекс (хулиганство) и какви са разликите сред него и административните нарушавания по Указа за битка с дребното безчинство и по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия. Учениците бяха осведомени и с съответни проблеми, по които се е произнасял Европейски съд по правата на човека.

Темата провокира извънреден интерес измежду учениците. Те сложиха настоящи въпроси по отношение на това къде е границата сред мирния митинг и хулиганските прояви по време на митинг. Прокурор Господинов отговори на поставените въпроси на наличен за учениците език и даде съответни образци.

Лекцията е част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, която е ориентирана към учениците за образуване на правна просветеност и просвета, съблюдаване на законите, ограничение на отрицателните модели на държание, създаване на доверие в правосъдната власт.

През образователната 2023/2024г. Районна прокуратура – Русе ще продължи да покачва правната просвета на подрастващите с изнасянето на лекции в учебните заведения и по други атрактивни тематики и посрещане на ученици в постройката на Съдебната палата в гр.Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР