Русе днес отбелязва Деня на храбростта и българската армия и

...
</TD
>Русе днес отбелязва Деня на храбростта и българската армия и
Коментари Харесай

Кметът на Русе Пенчо Милков: В годините назад има много битки на фронтове, но истинската битка човек води вътре в себе си 

Русе през днешния ден отбелязва Деня на храбростта и българската войска и празника на града. По традиция кулминационната точка на честванията беше провеждането на формалната гала пред Паметника на починалите в сръбско-българската война, където русенци отдадоха респект на воините, починали за родината. Церемонията бе проведена от Община Русе, а празникът стартира с приемане на почетния часовой от началника на русенския гарнизон и пълководец на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. В честването се включиха и офицери от военно формирование 42520 – Щръклево.

Слова бяха произнесени от регионалния шеф Драгомир Драганов и кмета, а приветствен адрес до русенци беше изпратен от президента Румен Радев. " Днешният ден е от тези моменти, които ни зареждат с национална горделивост и самочувствие, укрепват нашето родолюбие и провокират прилив на нови духовни сили и сила. Днес ние почитаме българските войни, отстояващи свободата и независимостта на страната ни. Свеждаме глава пред хората с непримирима воля, знаещите и можещите, неподдаващите се на безвремието и неприемащите покорството за алтернатива. Именно те са образец за подражателство, тъй като храбростта се показва в това да защитаваш хрумвания и да вземаш точните решения в сложните моменти “, сподели в речта си Драганов. Той означи, че през днешния ден почитаме и устрема на всички русенци да живеят в по-приветливо и проспериращо място. " Всички се гордеем, че този град постоянно е бил част от европейската цивилизация и продължава да бъде значим стопански, търговски, културен и нравствен център, образец за благоприятни условия за икономически прогрес и благоденствие сред две страни в Европейския съюз. По пътя на развиването има обаче от време на време проблеми и провокации, само че без значение от тестванията ние постоянно сме доказвали, че съумяваме, когато споделяме общи дела и когато разсъдъкът ни сплотява “, добави регионалният шеф. Той прикани русенци да бъдат дейни жители, които дружно мечтаят, борят се за задачите си и отстояват бъдещето. " Тук е моментът да благодаря на всички, които със своите сериозен дух, гений и упоритости оставят своя белег върху неповторимия ни град и способстват за по-доброто на следващия ден “, сподели още той.

" С религия в сърцата за положителното, което ни води напред, със спомен за личностите, живели тук по тези земи преди нас и за достиженията, които са украсили и популяризирали не просто Русе, а и България, ние би трябвало да вървим всеки ден напред и това е нашата задача “, сподели от своя страна кметът Милков. " В годините обратно има доста борби, официално водени на фронтове, доста кръвопролития, само че същинската борба човек води вътре в себе си и аз Ви поисквам да я спечелете с религия в сърцата – да откриете смисъла за себе си и да намерим метод да популяризираме нашия прелестен град Русе и татковина България “, показа още кметът на Русе.

" Редица персони и събития са оставяли своя отпечатък в многовековната история на Вашия град, който допира сърцата с артистичния си дух и достолепна архитектура. Възрожденският жанр Обретенови, Иларион Драгостинов, Ангел Кънчев, Екатерина Каравелова и стотици други общественици и създатели са измежду основателите на впечатляващия летопис на Дунавската перла на отечеството ни. Предприемчивостта, усърдието и силата на Вашите предшественици, трансформирали фразата за " първи път в България “ в един от знаците на града Ви, са мотив за горделивост и целесъобразно самочувствие. Вярвам, че и Вие, техните наследници ще продължите традицията да бъдете положителни посланици на новото, напредъка и напредъка в актуалния свят на провокации “, се споделя в написаното от президента. Той пожелава на жителите на града здраве, да бъдат амбициозни в фантазиите и поредни в напъните.

В памет на починалите за отечеството ни войни бе отслужена заупокойна молитва и признателен молебен във връзка Деня на храбростта от Негово Преосвещенство Главиницкия свещеник Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия. В словото си той сложи акцент върху смисъла на единството на нашите съграждани, което може да пристигна от отношението ни един към различен. Не на последно място той насочи зов да просветим дупите си и да имаме силата да прощаваме между тях

Водещ на събитието бе артистът Косьо Станев, а присъстващите имаха опцията да чуят и рецитал на стихотворението " Един завет “. Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев извърши празнични маршове. Краят на церемонията бе комплициран с полагане на венци и цветя. Сред формалните посетители бяха заместител регионалният шеф Георги Георгиев, ръководителят на Общинския съвет учен Христо Белоев, началникът на Военно окръжие I степен – Русе полковник Васил Петров, кметът на Гюргево Адриан Ангелеску, заместник-кметовете на Община Русе Златомира Стефанова, Здравка Великова, Димитър Недев, Енчо Енчев, Никола Лазаров и Борислав Рачев, народните представители Ализан Яхова, Богдан Донев, Георги Кръстев, Златан Златанов, както и Иван Иванов, както и редица представители на държавната и локалната власт.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР