Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем М.К., на 40

...
</TD
> Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем М.К., на 40
Коментари Харесай

Черни облаци надвиснаха над организатор на мигрантски канал през Пловдивско

Районна прокуратура Пловдив притегли като обвинен М.К., на 40 година, за това, че като подстрекател съзнателно е склонил Е.М., на 46 година, като причинител, на 18 август 2023 година незаконно да подкрепи 13 чужденци - жители на Афганистан, да преминат нелегално през страната.

Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство – лек автомобил " Фолксваген “. Престъплението е квалифицирано  по член 281 алинея 2 вр. алинея 1 вр. член 20 алинея 3 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

М.К. живеел в Бургас, като осъществявал връзка с " каналджии “ в Истанбул, Турция. На 17 август 2023 година посредством мобилно приложение те му изпратили местоположението на регион, покрай автомагистрала " Тракия “ в област Бургас, където чакали 13 мигранти от Афганистан, с цел да бъдат превозени до София.

М.К. се свързал с Е.М., с който авансово се познавали, и му показал мястото, откъдето той качил чужденците в автомобила. На 18 август 2023 година на автомагистрала " Тракия “ в землището на с. Войводиново, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за инспекция автомобил " Фолксваген “, ръководен от Е.М. Той бил арестуван и по отношение на него е повдигнато  обвиняване.

При осъществени след това дейности по следствието е открито, че М.К. е поръчал на Е.М. да транспорти афганистанците до посочена последна точка против възнаграждение. 

М.К. е бил открит в Бургас на 12 декември 2023 година при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на отдел " Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив и на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР