Полезна или вредна е свинската мас? А яйцата? Кога една

...
</TD
>Полезна или вредна е свинската мас? А яйцата? Кога една
Коментари Харесай

Лекарка от Пловдив: Свинската мас подобрява потентността при мъжете и служи за антиоксидант

Полезна или нездравословна е свинската мехлем? А яйцата? Кога една храна от лекарство се трансформира в отрова? Защо има храни, които желаеме да споделяме с съответен човек? На тези въпроси дава отговор гастроентерологът доктор Тихомира Георева, която практикува в Пловдив, пред изданието в. " Доктор ".

" За здравословното действие на организма е значимо да се прибавят и мазнини. Мазнината, получена при преправка на свинска мехлем, е доста потребно вещество. Благодарение на нейните лечебни свойства и хранителен състав, богат на витамини, омега 9, стеаринова, лидолова и арахидонова киселина, които защищават от развиване на сърдечни болести и вземат участие в синтеза на хормони, се усъвършенстват защитните сили на организма и умствените качества, защото мозъкът се нуждае от холестерол, с цел да основава нови нервни кафези. "

" Някои изследвания демонстрират, че ниският банкет на скотски мазнини може да помогне за понижаване на тежестта, както и равнищата на холестерол в кръвта.

" Мононаситените киселини в свинската мехлем спомагат и за понижаване на раздразнителността и повишение на физическата интензивност. Тези киселини обезпечават и усвояването на калция, който е значим за здравината на зъбите и костите. Съставът на витамините в нея спомагат и за укрепването на имунната система и за повишение устойчивостта на организма към разнообразни вирусни инфекции ".

" Любопитен факт е, че тя усъвършенства и потентността при мъжете и постоянно е включена при диетата на мъже, подложени на тежко физическо натоварване. Също по този начин играе ролята на антиоксидант. Освен това, за разлика от зехтина и олиото, които при пържене отделят токсични субстанции и губят от потребните си качества, свинската мехлем по време на готвене не губи потребните си свойства.

" И въпреки всичко не би трябвало да се не помни, че тя е висококалорична и не трябва да се прекалява с нея, а да се употребява в минимално количество при хора с холецистит, панкреатит, хипертония и атеросклероза, което ни връща към по-горната тематика, че храната може да бъде лекарство или отрова, според от нейното количество и доза. "

" Без подозрение има доста изгоди при потреблението на яйца, защото те са главен конструктивен детайл още в най-ранна детска възраст, като построяват, укрепват и възвръщат тъканите. Не единствено обезпечават първокачествен протеин, само че също по този начин съдържат 11 витамини и минерали омега-3 мастни киселини и антиоксиданти ".

" Едно яйце съдържа към 6,3 г първокачествен протеин, включващ всички девет незаменими аминокиселини в верните количества, нужни на организма за най-благоприятен напредък и поддържане. Те спомагат и за подържане на положителния HDL холестерол, защото съдържат омега-3 полиненаситени мастни киселини, които се съдържат и в мазната риба. Това ги прави потребни при хора, които не употребяват риба и също по този начин са евтина опция, една от най-здравословните храни, които можете да консумирате за управление на тежестта. Могат също да оказват помощ за понижаване вариациите на кръвната захар при диабетици. Те са измежду най-хубавите източници на холин, който взе участие за обикновено развиване на клетките и е потребен по време на бременност, като подкрепя развиването на мозъка при бебето ".

" През зимата заради неналичието на излагане на слънце, изключително при възрастните хора, които си стоят у дома, съществува риск от недостиг на витамин D. Именно по тази причина яйцата са една от дребното храни, съдържащи този витамин, икономични, лесни за подготвяне и консумация ".

" Ново проучване демонстрира, че хората с предиабет или дибатет вид 2 могат да ядат до 12 яйца седмично като част от здравословната диета. Това не усилва сърдечносъдовите фактори, защото те са нисковъглехидратна храна, с доста невисок гликемичен показател. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР