Около 20 раждания съм водил в линейката, но това беше

...
</TD
>Около 20 раждания съм водил в линейката, но това беше
Коментари Харесай

Фелдшер изроди бебе в линейка

" Около 20 раждания съм водил в колата за спешна помощ, само че това беше последното и беше по-особено за мен. Отнесох се доста отговорно към тази задача и мисля, че си изпълних служебните отговорности, както би трябвало – без да имам някакви искания, че съм нещо огромно или че съм всезнаещ и всеможещ. Аз съм елементарен човек и си извършвам отговорностите, както е по закон “. Това изясни пред bTV фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в кола за спешна помощ в Бургас.

" На 26-и против 27-и ноември постъпих за нощно дежурство във филиала за незабавна здравна помощ в Айтос. В 4:11 часа получих задача на адрес, на който има бременна жена в десетия лунарен месец. По най-бързия метод екипът на незабавния филиал се изнесе към адреса, отидохме, прегледах родилката и ѝ мерих кръвното налягане. Установих, че има болки на пет минути. Докато се придвижим до колата за спешна помощ, болките станаха на две минути “, изясни Радко Радев.

" Още до момента в който се качим в колата за спешна помощ, тя сподели " Бебето желае да излиза ". Отговорих " Спокойно, легни тук “. Тя легна и раждането стартира – по време на придвижване и по пътя за УМБАЛ-Бургас “, описа още фелдшерът.

Той показа, че майката доста се е зарадвала. “Браво, момче е “, сподели тя, само че още по-добре щяло да бъде, в случай че бебето било момиче, защото и първото ѝ детенце било момче “, добави още той.

" В родилната зала е друго – имаш всички условия и екип от трима-четирима или даже пет индивида медицински и спомагателен личен състав. Друго е, когато си самичък. Ние сме екип от водач и фелдшер, само че водачът кара колата за спешна помощ през това време и всичко става в придвижване. Аз самичък би трябвало да прислугвам родилката и да се грижа и за здравето на бебето “, разяснява още фелдшерът.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР