Община Бургас подкрепя инициативата Digital4Burgas, чрез която се създават възможности

...
</TD
>Община Бургас подкрепя инициативата Digital4Burgas, чрез която се създават възможности
Коментари Харесай

Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Digital4Burgas

Община Бургас поддържа самодейността Digital4Burgas, посредством която се основават благоприятни условия за обмяна на скъпи познания, опит и хрумвания в областта на развиването на цифровия отрасъл и основават нови бизнес благоприятни условия. Това сподели Станимир Апостолов – зам.-кмет по " Бюджет, финанси, стопанска система и морско дело “ на Община Бургас в предаването " Цветовете на България “ на Радио " Фокус “.

5-ото издание на конференцията " Digital4Burgas – цифрови благоприятни условия за бизнеса “ започва на 11 май от 09.00 часа в ICCB – Международния конгресен център Бургас. Конференцията е част от огромната мрежа от събития Digital4Bulgaria, която тази година ще обхване 10 огромни града в страната.

" Община Бургас твърдо стои зад Digital4Burgas, тъй като събития като това, ориентирано към привличане на бизнес вложения и цифровизация на бизнеса са извънредно потребни, защото събират на едно място специалисти и бизнесмени. А тематиките, които ще бъдат наранени, са основни за района: цифрови нововъведения, цифров маркетинг, електронна търговия, киберсигурност, “ изясни той.

Зам.-кметът добави също по този начин, че за Община Бургас е извънредно значимо да са наясно с проблемите и развиването на локалния бизнес, тъй като това дава опция да бъдат по-полезни със събитията, които се провеждат в поддръжка на локалните компании и стартъпите. " Създали сме опция за онлайн административни услуги, специфичен раздел, ориентиран към бизнеса в платформата Smart Burgas, използваме и опциите на изкуствения разсъдък в административната си активност. Продължаваме да надграждаме цифровите решения в градска среда и съм уверен, че по време на събитието ще получим противоположна връзка от бизнеса за бъдещите им планове. “

Визията за Бургас като положително място за живеене и бизнес е тясно обвързвано с внедряването и развиването на дигитализацията в другите сфери на ръководство и администрация на града. Затова и по думите на зам.-кмета  Станимир Апостолов Бургас е първата община в България, която сплоти въведените интегрирани интелигентни системи, градски решения, свързани с подвижност, ръководство на отпадъците, мониторинг на околната среда, ранно обявяване при съществуване на риск от наводняване, видеонаблюдение на градските пространства, обществени обекти и транспортни обекти в интеграционната платформа Smart Burgas.

" Целта на платформата Smart Burgas е да цифровизира разнообразни аспекти и услуги, свързани с градската среда, да ги усъвършенства, до усъвършенства контрола и да дава  информация в действително време на локалния бизнес, на жителите и посетителите на Бургас, “ сподели още той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР