Новата зала Полюси“ в Природонаучния музей в Пловдив е уникална,

...
</TD
>Новата зала Полюси“ в Природонаучния музей в Пловдив е уникална,
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Имаме план за ново място за Природонаучния музей

Новата зала " Полюси “ в Природонаучния музей в Пловдив е неповторима, виждам един огромен ледник тук. Това сподели пред публицисти при откриването на залата кметът на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Природонаучният музей излиза към този момент отвън габаритите си. Но най-важни са усмивките на децата и хората, които го посещават, добави Димитров. 

" Мислим в посока намиране на ново място за музея, само че към този момент го резервираме в загадка, имаме и проект ", добави пловдивският кмет. 

Директорът на музея Огнян Тодоров изясни, че цялата стойност на новата зала  е над 200 000 лв.. По фонд " Култура " има 80000 лв., а останалото е от лични доходи.

" Това е първата в света сходна зала ", още един път посочи Тодоров.

Има такива зали в Чили и в Англия, само че те са направени единствено за научно-изследователска активност. 

Залата в Пловдив служи хем за научно-изследователска активност, хем за просветителна, хем за експозиционна. Вижда се всичко в аквариума от посетителите. 

Съвместно с Антарктическия институт е основана една база, която да изследва биологията на типовете. Залата ще бъде допълвана във времето с нови типове, модулът е динамичен.   

Ходихме до най-големите аквариуми в Норвегия, сътрудниците там поддържаха концепцията ни и ще ни оказват помощ с развиването на този отдел, с цел да разнообразяваме нещата ", сподели още Огнян Тодоров.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР