Композиторът Жан Пехливанов е новият ректор на АМТИИ Проф. Асен

...
</TD
>Композиторът Жан Пехливанов е новият ректор на АМТИИ Проф. Асен
Коментари Харесай

Още един университет в Пловдив с нов ректор

Композиторът Жан Пехливанов е новият ректор на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев ". Той беше единственият претендент за поста и беше определен на Общото заседание на академията, което се организира през днешния ден. Мандатът е 4 години, предава Plovdiv24.bg .

Доцент Пехливанов е учител по история на поп и джаз музиката и компютърни музикални технологии. Той е основател на квартет " Интро ". Син е на дългогодишния шеф на пловдивския духов оркестър Стефан Пехливанов. В предходния мандат беше заместник-ректор по научната и художественотворческа активност. Досегашният ректор проф. Тони Шекерджиева-Новак няма право на нов мандат. След привършване на Общото заседание досегашният ректор подари здравец на наследника си.

В мандатната стратегия на новия ректор е заложено осъвременяване на образователните стратегии, повишение успеваемостта на практическото образование, привличане на задгранични студенти. 

Акцент в административната му работа ще бъде проучване на сградния фонд на академията и кандидатстване за финансиране за консервация и реституция за здания монументи на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР