Георги Коджаниколов, младши прокурор в Районна прокуратура–Пловдив, получи специална награда

...
</TD
>Георги Коджаниколов, младши прокурор в Районна прокуратура–Пловдив, получи специална награда
Коментари Харесай

Наградиха прокурор от Пловдив

Георги Коджаниколов, младши прокурор в Районна прокуратура–Пловдив, получи специфична премия от Висшия правосъден съвет за основаването на правна платформа с етичните кодекси и правила за държание на прокурорите и съдиите от страните в Европейския съюз. Отличието му беше връчено от Чавдар Грошев, областен прокурор на гр. Пловдив. Наградата е за одобряване и издигане на престижа на правосъдната власт на национално и интернационално равнище. Платформата е била показана пред Съвета за партньорство към Висш съдебен съвет и утвърдена от членовете му. Те са изразили поддръжка за бъдещото й развиване.

През юли тази година на Международното правно съревнование THEMIS в Барселона, Испания, етичната платформа беше отличена в раздела за нововъведения. Заедно с Георги Коджаниколов нейни основатели са младшите съдии Калина Станчева от Софийски градски съд и Радослав Ангелов от Окръжен съд–Ловеч.

Тя е налична през уеб страницата на Националния институт за правораздаване, под чиято закрила е основан, както и на интернет адрес:  juditialethicsplatform.eu.

На правната интернет страница са поместени кодексите за етично държание на българските магистрати и на сътрудниците им от страните в Европейски Съюз, изработен е относителен разбор на обособени разпореждания, прегледани са главните източници, регламентиращи нравствените стандарти.

" Целта е посредством платформата и форума към нея магистратите от разнообразни страни да образуват професионална общественост, с цел да обмислят проблемите за разработване на етични правила и стандарти за държание “, изясни Георги Коджаниколов.  От основаването му досега уеб сайтът има близо 15 000 визити.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР