Днес в Канев център на Русенския университет беше организиран международен

...
</TD
>Днес в Канев център на Русенския университет беше организиран международен
Коментари Харесай

На международен обяд Еразъм+ студентите в Русенския университет показаха националната си кухня

Днес в Канев център на Русенския университет беше проведен интернационален обяд, на който бяха показани ястия от националната кухня на участниците в Осмата интернационална Еразъм+ седмица. На форума в Русенската Алма Матер гостуват интернационалните сътрудници по стратегия Еразъм+ от 11 партньорски университета в 8 страни: Албания, Алжир, Йордания, Косово, Мексико, Молдова, Румъния и Словакия.

Събитието в неофициална конюнктура откри ректорът на Русенския университет проф. доктор инж. Пламен Кангалов, който поздрави участниците и прикани гостите да опитат специалитетите на другите страни.

" Вярвам, че сътрудниците са ви посочили както Русенския университет, по този начин и град Русе, и съм убеден, че са създали всичко допустимо да бъде престоя ви прелестен и потребен. “, обърна се ректорът към интернационалните сътрудници по стратегия Еразъм+.

Участниците демонстрираха ястия, присъщи за техните страни. Гостите на събитието имаха опция да опитат: молдовски бонбони и обичайно шампанско и вино, фурми от Йордания, обичаен самун с билки и подправки, хумус, сладки и други.

Домакините от своя страна показаха баница, пита, сарми, сирене, кашкавал и други български ястия.

В интеркултурния обяд участваха и културни клубове на Русенския университет. За положителното въодушевление на гостите се погрижиха танцов състав " Хармония “ и певческа фолклорна формация; клуб по спортни танци " Настроение “; Зумба и гимнастика. В програмата с песни и танци се включиха още студенти от Китай и Виетнам.

Осмата интернационална Еразъм+ седмица се организира в интервала 13 -17 май 2024 година в университета. В последния ден от седмицата (17.05.2024) на всички участници в седмицата ще бъдат връчени документи по време на разходка с корабче по река Дунав.

Русенският университет е един от първите университети в България, които провеждат Еразъм седмица за своите сътрудници - от 2014 година насам. Събитието притегля интереса на многочислени участници от партньорски институции от и отвън Европейски Съюз, като укрепва съдействието и основава дълготрайни другарства. Неслучайно, броят на Еразъм студентите, които идват в университета за един или два семестъра на образование, нараства с всяка минала година.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР